Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με αιχμή τη Φέτα ΠΟΠ γράφει τη δική του ιστορία ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων

Με πρώτη ύλη από τις ορεινές εκμεταλλεύσεις των 1.100 κτηνοτρόφων-παραγωγών του, ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων γράφει τη δική του ιστορία με αιχμή τη Φέτα ΠΟΠ.

Ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων ιδρύθηκε το 1972 στα Καλάβρυτα, παράλληλα με την εκκίνηση της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας του ποιοτικού γάλακτος της ευρύτερης περιοχής για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.  Ένας πρωτοπόρος, σταθερά αναπτυσσόμενος οργανισμός, που αποτελεί πρότυπο υγιούς συνεταιριστικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Μια οργάνωση που παράλληλα με την σταθερή κερδοφορία της στηρίζει τον κοινωνικό ιστό των Καλαβρύτων και δίνει προτεραιότητα σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ

Το κύριο προϊόν παραγωγής του είναι η Bαρελίσια Φέτα ΠΟΠ, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και τη σταθερή ποιότητά της. Παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου, ωριμάζοντας για τρεις μήνες σε βαρέλια οξιάς και διατίθεται αποκλειστικά από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».  Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση στοιχεία της αγοράς Φέτας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων αποτελεί  τον βασικό προμηθευτή του προϊόντος για την ελληνική αγορά με μερίδιο 15-20% περίπου ως προς την αξία και την ποσότητα. Μαζί με τη Φέτα ΠΟΠ ο Συνεταιρισμός προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων όπως Γίδινο τυρί, ξηρή Μυζήθρα, Αφίρι, Αλειφοτύρι και Βούτυρο, παραδοσιακό πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, φρέσκο αγελαδινό γάλα, κρέμα βανίλια, ρυζόγαλο και Γραβιέρα.  Ένας υπερδραστήριος λοιπόν Συνεταιρισμός που δεν σταματά σε όλη τη διάρκεια της πορείας του να επενδύει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων του.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι παραγωγοί του κορυφαίου ιταλικού τυριού Pecorino Romano προειδοποιούν ότι σε περίπτωση αύξησης των δασμών ΗΠΑ είναι πιθανό να υπάρξει σημαντική μείωση των ετήσιων...

REPORTS

Την εύρεση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος καταρροϊκού πυρετού σε εκτροφή αιγοπροβάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοίνωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου.

REPORTS

Τρεις νέες λύσεις, που ενσωµατώνουν τεχνολογίες αιχµής µε καινοτοµία και φέρνουν τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία ένα βήµα πιο κοντά σε αυτό που το πιο δυναµικό...

BRANDING

Φτιαγμένο αποκλειστικά από 100% φρέσκο ελληνικό πρόβειο γάλα, το Αρκαδικόν Γιαούρτι Πρόβειο Πλήρες παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο και ξεχωρίζει για την πλούσια, φυσική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...