Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μονάδα παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο εγκαινίασε η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία»

Μετά τη Ρουµανία και τη Βουλγαρία, η Κύπρος γίνεται η τρίτη χώρα που η «Ελληνικά Γαλακτοκοµεία» αποκτά παραγωγική µονάδα.

Η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» εγκαινίασε  το νέο εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού στην » στη ΒΙ. ΠΕ. Λευκωσίας στην Κύπρο στις 10 Οκτωβρίου, στα οποία παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας σημειώνοντας πως «η σημαντική αυτή επένδυση αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και την προοπτική των θεσσαλικών επιχειρήσεων, που επεκτείνονται εκτός συνόρων, ενισχύοντας την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, καθώς, όταν οι τοπικές επιχειρήσεις αναζητούν καινοτόμες λύσεις και ερευνούν νέες αγορές, δημιουργούνται ευκαιρίες για όλους. Η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, υπό την ηγεσία των αδερφών Τάκη και Μιχάλη Σαράντη, έχει εξελιχθεί από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, με ετικέτες όπως “Όλυμπος”, “ΤΥΡΑΣ”, “Ροδόπη”, και “ΑΓΝΟ”», σημείωσε ο Υφυπουργός στο πλαίσιο της ομιλίας του, προσθέτοντας: «Η επένδυση αυτή αποτελεί μια στρατηγική κίνηση που αναδεικνύει τη δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να συνεργάζονται και να επενδύουν σε αγορές του εξωτερικού, προσφέροντας προϊόντα που έχουν έντονη πολιτιστική και γαστρονομική αξία».

Επιπλέον, στην ομιλία του, ο Χρήστος Κέλλας υπογράμμισε:

«Η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία” επιδεικνύει ηγετική στάση, αποδεικνύοντας πως η καινοτομία και η εξωστρέφεια είναι το κλειδί για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τόσο την κυπριακή όσο και την ελληνική οικονομία και αναμένω τη συνέχιση αυτής της επιτυχούς πορείας, προς όφελος όχι μόνο της επιχείρησης, αλλά και της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αν με ρωτούσες πώς μεγάλωσα, θα σου έλεγα… «με ψωμί και τυρί». Δίνει κι αυτό μια διάσταση των τυριών στην ανθρώπινη διατροφή, στο πέρασμα...

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection Quality Awards, αλλά και την σπουδαία...

REPORTS

Η υποστήριξη των ενδιαφερόμενων κτηνοτρόφων μέσω συμβουλευτικής, με σκοπό τη δημιουργία οικοτεχνικών τυροκομείων, συνεχίστηκε και διά ζώσης το διήμερο 25-27 Ιουνίου, στον καταλληλότερο χώρο:...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...