Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με πατροπαράδοτη συνταγή στις αγορές όλου του κόσμου

Η οικογένεια ∆ιβάνη διατηρεί αναλλοίωτη την παράδοση που κληρονόµησε από το 1926 υπογράφοντας µέχρι και σήµερα τη σταθερή ποιότητα στην παραγωγή τυριών, το γνωστό ηµίσκληρο ∆ιβάνης, το ∆ιβάνης Light, σε διάφορες συσκευασίες όπως κεφάλι, µπαστούνι και φέτες του τοστ.

Επίσης, φέτα ΠΟΠ σε δοχείο, τάπερ και vacuum αλλά και το λιωµένο βούτυρο ∆ιβάνης για µαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Παρασκευάζει µε τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο τα τυριά, διαδικασία που προσδίδει ιδιαίτερη γεύση και πλούσιο άρωµα.

Η εµµονή της εταιρείας µε την ποιότητα σε συνδυασµό µε την αφοσίωση στην πατροπαράδοτη συνταγή ∆ιβάνης (αλάτισµα και ζύµωµα στο χέρι, 6µηνη ωρίµανση πάνω σε ράφια από πεύκο) έχουν συµβάλλει στη δηµιουργία ενός ηµίσκληρου τυριού ανωτέρας ποιότητας, µε µεστή γεύση. Όµως οι άνθρωποι της Οικογένειας ∆ιβάνη, µε µότο «Λίγα Λόγια, Πολύ Τυρί» πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να πούνε πολλά για τα προϊόντα τους, καθώς µιλάνε από µόνα τους και προτείνουν µόνο µια δοκιµή που θα πείσει.

Βουτυράτη γεύση 

Η φέτα ΠΟΠ Τρικάλων Διβάνη παράγεται στον τόπο της αυθεντικής τυροκομικής παράδοσης, τα Τρίκαλα, με αιγοπρόβειο γάλα το οποίο συλλέγεται από μικρές γαλακτοκομικές μονάδες και κοπάδια των οποίων η διατροφή βασίζεται αποκλειστικά στη χλωρίδα των βοσκότοπων της περιοχής. Ωριμάζει για τρεοις μήνες και διατηρείται σε φυσική άλμη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός «ΓάλαΕΛΛΑΣ», με θέμα: «Πώς τα συνεργατικά σχήματα συμβάλλουν...

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Το πρώτο πιστοποιητικό IFS ESG απέκτησε μέσω του κορυφαίου φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) η βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος Μπίζιος Α.Ε..

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...