Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο συνεταιρισμός Καλαβρύτων κάνει πράξη το «ευ συνεταιρίζεσθαι»

Το 1972 ιδρύεται στα Καλάβρυτα και ξεκινά παραγωγή το εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος για τυροκοµικά προϊόντα, µέσω της συγκέντρωσης και αξιοποίησης του ποιοτικού γάλακτος της ευρύτερης περιοχής σε συνεταιριστική βάση, το οποίο είχε αρχικό σηµείο εκκίνησης το 1963.

Για περισσότερα λοιπόν από 50 χρόνια ο Αγροτικός Γαλακτοκοµικός Συνεταιρισµός Καλαβρύτων παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται από τις ορεινές φάρµες των κτηνοτρόφων-παραγωγών του και γράφει τη δική του ιστορία στον τοµέα της τυροκοµίας και των γαλακτοκοµικών προϊόντων.

Το κύριο προϊόν παραγωγής του Συνεταιρισµού είναι η βαρελίσια φέτα, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και τη σταθερή ποιότητά της. Παράγεται µε παραδοσιακές µεθόδους και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου, ωριµάζοντας για τρεις µήνες σε βαρέλια οξιάς και διατίθεται αποκλειστικά από την αλυσίδα σούπερ µάρκετ «Σκλαβενίτης».

Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

Πλούσια γκάµα προϊόντων

Παράλληλα ο Συνεταιρισµός Καλαβρύτων προσφέρει επίσης εξαιρετικής ποιότητας γίδινο τυρί, ξηρή µυζήθρα, αφίρι, αλειφοτύρι και βούτυρο. Εδώ και τρία χρόνια, ξεκίνησε να παράγει νέα γαλακτοκοµικά προϊόντα, τα οποία είναι παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, κατσικίσιο γιαούρτι και -σε συνεργασία και µε τους αγελαδοτρόφους της περιοχής-φρέσκο αγελαδινό γάλα, κρέµα βανίλια, ρυζόγαλο και γραβιέρα.

Σε συνέχεια της σταθερής ανάπτυξης και ισχυρής θέσης που έχει κατακτήσει µε τη βαρελίσια φέτα στην ελληνική αγορά, ο Συνεταιρισµός έχει ήδη ξεκινήσει και την προώθησή της στις αγορές εξωτερικού. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραµµα ύψους 9 εκατ. ευρώ, µε στόχο τον εκσυγχρονισµό και την ανάπτυξη των παραγωγικών µονάδων του, που ενδεικτικά περιλαµβάνουν τη δηµιουργία συσκευαστηρίου φέτας, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστηµάτων, τη δηµιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών και τον εκσυγχρονισµό της ζώνης γάλακτος.

Στήριγµα για 1.100 κτηνοτρόφους

Ο κοινωνικός ρόλος που διαδραµατίζει ο Συνεταιρισµός  είναι εξαιρετικά σηµαντικός για την περιοχή καθώς συντελεί στην στήριξη του εισοδήµατος των 1.100 κτηνοτρόφων-µελών του και τη διατήρηση των κτηνοτροφικών τους µονάδων που δίνουν ζωή στην περιοχή των Καλαβρύτων. Χάρη στη σταθερή κερδοφορία του, ο Συνεταιρισµός συµβάλλει στη µεγέθυνση της τοπικής οικονοµίας µε τις συνεχείς επενδύσεις του σε εγκαταστάσεις, συστήµατα ποιότητας και ελέγχου και µε την απασχόληση 120 εργαζοµένων στο εργοστάσιο και τα γραφεία του.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...

BRANDING

Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.

REPORTS

Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...