Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Προληπτική ανάκληση μπουκαλιών γάλακτος από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Σε προληπτική ανάκληση μπουκαλιών πλήρους γάλακτος προχώρησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ελέω της πιθανότητας πτώσης ρινισμάτων πλαστικού εντός της φιάλης σε περίπτωση απότομου χειρισμού ανοίγματος της.

Στην ανακοίνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τονίζεται ότι η ανάκληση αφορά παρτίδες πλήρους γάλατος με καταληκτική ημερομηνία ανάλωσης την 13η Σεπτεμβρίου, και επισημαίνεται πως η πτώση ρινισμάτων πλαστικού στο γάλα δεν συντρέχει χημικό κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έχει ως εξής:

Το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ενημερώνει τους καταναλωτές ότι διαπιστώθηκε πως με την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού. Το παραπάνω φαινόμενο δημιουργείται κυρίως κατά τον απότομο χειρισμό ανοίγματος της φιάλης.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διαβεβαιώνει ότι ακόμη και αν πέσουν μικροσκοπικά ρινίσματα στο γάλα, τα οποία συνιστούν ξένα σώματα, ΔΕΝ υπάρχει χημικός κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή, το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την υπεραιωνόβια ιστορία, προχωρά άμεσα στην προληπτική ανάκληση των φιαλών πλήρους γάλακτος και στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων μη αποσπώμενων πωμάτων.

Η ανάκληση αφορά στις παρτίδες με καταληκτική ημερομηνία ανάλωσης έως και την 13η Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Την νέα της δράση «Smart Cheese» για την προώθηση της καινοτομίας και της παραγωγής νέων προϊόντων στον χώρο της τυροκομικής, προϋπολογισμού 440.928 ευρώ ανακοίνωσε...

REPORTS

Με απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας, η ΔΩΔΩΝΗ καλείται να αλλάξει την διαφήμιση και την συσκευασία του τυριού «full protein», κρίνοντας ότι η ονομασία...

FARMING

Σε ρυθμούς Mont d’ Or κινείται και επίσημα η Γαλλία με την σεζόν του ιδιαίτερου τυριού, που παρασκευάζεται μόνο από 11 εργοστάσια παγκοσμίως, να...

BRANDING

Γαλλικό αέρα απέκτησε το τυροκομείο Ζωζεφίνος στην Σύρο που υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του την εκπομπή Echappees Belles και την chef του εστιατορίου Evi Evane,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...