Η Φορµαέλλα ΠΟΠ, το φηµισµένο τυρί της περιοχής του Παρνασσού, είναι ένα ηµίσκληρο τυρί που παράγεται αποκλειστικά στην Αράχωβα του νοµού Βοιωτίας ενώ καταχωρήθηκε στην ΕΕ ως ΠΟΠ το 1996. Το γάλα που χρησιµοποιείται παράγεται από αιγοπρόβατα εκτατικής εκτροφής που ανήκουν σε αυτόχθονες φυλές, µε τις συνολικές εισκοµιζόµενες ποσότητες ηµερησίως να αγγίζουν τους τρεις τόνους πρόβειου γάλακτος και τον 1,5 τόνο γίδινου. Ο Συνεταιρισµός έχει αναπτύξει συνεργασίες µε την Αµερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, από όπου επί του παρόντος προέρχεται το 30% του τζίρου του. Ο κύκλος εργασιών του Συνεταιρισµού ανέρχεται στα επίπεδα των 500 χιλιάδων ευρώ ενώ επενδύει στην προβολή συµµετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις. Μεταξύ των παραγόµενων προϊόντων είναι Φέτα, Κατσικίσιο τυρί, Κεφίρ και αρκετά ακόµη.
REPORTS
Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου η ΠΟΠ Φορμαέλα Orpheus
Ιδιαίτερη πικάντικη γεύση για την ΠΟΠ Φορµαέλλα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισµού Βοιωτίας, ο οποίος εισήλθε στη µεταποίηση τυροκοµικών προϊόντων έχοντας αποκτήσει δύο τυροκοµεία στην ευρύτερη περιοχή του νοµού Βοιωτίας σε µία προσπάθεια να προσδώσει αξία στους συνεργαζόµενους παραγωγούς.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...