Σήµερα τη λειτουργία του και την παραγωγή αυθεντικών τυριών της Μυτιλήνης συνεχίζει η τρίτη γενιά, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Νίκος Κουτσουκτώνης. Η πρώτη ύλη προέρχεται από τις περιοχές Άργενος, Λεπέτυµνος και Συκαµνιά από κοπάδια που βόσκουν σε ένα φυσικό, πλούσιο περιβάλλον, µέσα στην καρδιά του βουνού, σε ένα κλίµα που έχει τόσο την αιγαιοπελαγίτικη αύρα όσο και τον βουνίσιο αέρα, γεγονός που δίνει χαρακτήρα στα προϊόντα του τυροκοµείου, τη φηµισµένη του Γραβιέρα Μυτιλήνης, η οποία παράγεται µε τον παραδοσιακό τρόπο, τη Φέτα ΠΟΠ, Ανθότυρο και Βούτυρο. Όπως προαναφέρθηκε, το Τυροκοµείο Αργένου ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περίπου 70 χρόνια, τη δεκαετία του ’50, από τον Νίκο Κουτσουκτώνη, στα µέσα του 1980 πέρασε στα χέρια του γιου του Μπάµπη, ο οποίος το 2000 έφτιαξε το νέο τυροκοµείο, ενώ το 2003 ο γιος του, Νίκος, σπούδασε στη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων, εφαρµόζοντας µαζί µε τον πατέρα του όσα είχε διδαχθεί ενώ σήµερα τρέχει το τυροκοµείο µαζί µε τον αδελφό του Κωνσταντίνο, παράγοντας 40 τόνους τυρί το χρόνο.
REPORTS
Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Λαδοτύρι ΠΟΠ Αργένου
Σε µία από τις καλύτερες εκδοχές του το γαστρονοµικό σήµα κατατεθέν του νησιού της Λέσβου παράγεται στο Τυροκοµείο Αργένου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τη δεκαετία του 1950 στο οµώνυµο ηµιορεινό χωριό της Λέσβου, ανάµεσα στο Μόλυβο και στη Συκαµνιά.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...