Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συστήνεται στο διεθνές κοινό το Κασκαβάλι Πίνδου στις 10 Μαρτίου

Το παραδοσιακό Ηπειρωτικό τυρί ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ / ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ που αναγεννήθηκε πρόσφατα χάρη στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και επιλεγμένες εταιρείες της περιοχής, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ηπείρου σε ειδική εκδήλωση στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO 2024.

Η σχετική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 1:00 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο των Special EVENT ROOM FOR GROWTH. Το τυρί «δια χειρός  Καράλη» παράγεται εδώ και ένα χρόνο περίπου και διατίθεται στην αγορά πανελλαδικά από τον αλυσίδα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Στην εκδήλωση, την οποία θα προσφωνήσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα παρουσιαστούν:

α) η διαδικασία πιστοποίησης και τα ιστορικά δεδομένα του τυριού ως ΠΓΕ από τον καθηγητή και Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρουτουνιάν,

β) η παραγωγή και η εισαγωγή σε σύγχρονες γαστρονομικές επιλογές εστίασης, σε συνεργασία με το εργαστήριο Χημείας τροφίμων (Τμήμα Χημείας) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  από το στέλεχος της Καράλης Α.Ε. Σωτηρία Σιαφάκα και

γ) ενδεικτικές παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων εδεσμάτων με κασκαβάλι Πίνδου από τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη, τις οποίες θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα της έκθεσης FOOD EXPO 2024 για περισσότερες πληροφορίες:

https://foodexpo.gr/event/room-for-growth/#1706856027503-4f92ce7e-c8d4

Το προϊόν αποτελεί άλλο ένα καινοτόμο, αλλά και παραδοσιακό, διατροφικής αξίας, σκληρό τυρί στην στρατηγική «back to the future» που η εταιρεία Καράλης προσφέρει στον καταναλωτή εντός και εκτός Ελλάδος στα πλαίσια της ανάπτυξης της και καταξίωσης της ως leader στον συγκεκριμένο είδος τυριών.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αν με ρωτούσες πώς μεγάλωσα, θα σου έλεγα… «με ψωμί και τυρί». Δίνει κι αυτό μια διάσταση των τυριών στην ανθρώπινη διατροφή, στο πέρασμα...

REPORTS

Μετά τη Ρουµανία και τη Βουλγαρία, η Κύπρος γίνεται η τρίτη χώρα που η «Ελληνικά Γαλακτοκοµεία» αποκτά παραγωγική µονάδα.

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection Quality Awards, αλλά και την σπουδαία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...