Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταιριάζει παντού και τον Μάιο είναι στα καλύτερά του, το αυστηρά αιγοπρόβειο Ανθότυρο

Μοιάζει πολύ με την μυζήθρα, αφού ο τρόπος που παράγεται το ανθότυρο δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου. Το πιο ποιοτικό ανθρότυρο θεωρείται αυτό που προκείπτει από το τυρόγαλο το οποίο αφήνει πίσω της η παρασκευή της Φέτας.

Συνδυάζεται ευχάριστα με άλλα τρόφιμα, αφού η δροσερή υφή και η ήπια γεύση του δένει ευχάριστα , δημιουργώντας αφενός ένα χορταστικό γεύμα, αφετέρου δε εμπλουτίζοντας γευστικά ένα πιάτο. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί, δηλαδή ένα τυρί με αυξημένο ποσοστό υγρασίας σε σχέση με τα σκληρά τυριά. Ένα ελληνικό, παραδοσιακό τυρί, το οποίο θα μπορούσε να συγκριθεί με την ιταλική ρικότα.

Δύο ιδιαίτερες αναφορές στο ανθότυρο περιλαμβάνονται στην ετήσια έκδοση του Τυροκόμος top 50.

Ανθότυρο Τυροκοµείο Παλιός 

Ελάχιστο αλάτι και χαµηλά λιπαρά

Μαλακό τυρί µε ελαφριά και βουτυράτη γεύση που παρασκευάζεται από ορό γάλακτος από την παραγωγή Φέτας, εµπλουτισµένο µε αιγοπρόβειο γάλα. Η ιστορία του τυροκοµείου ξεκινά το 1955 στα βουνά της Μακεδονίας µε τον Χρήστο Παλιό ενώ στα µυστικά της τέχνης του στην παρασκευή της περιζήτητης Φέτας µυήθηκε από µικρός ο γιος του Γιώργος, ο οποίος ανέλαβε την επιχείρηση το 1980. Σήµερα µε την τρίτη γενιά και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Αργυροπούλι Τυρνάβου το τυροκοµείο χρησιµοποιεί αυστηρά επιλεγµένη πρώτη ύλη από κοπάδια της Θεσσαλίας µε ιδιόκτητα βυτία ώστε η τυροκόµηση να είναι άµεση.

Ανθότυρο Τυροκοµείου Ματσιούλα 

Προσήλωση στην παραδοσιακή τυροκοµία

Mε γεύση που θυµίζει Μανούρι, το Ανθότυρο του Τυροκοµείου Ματσιούλα µε έδρα τα Βρουβιανά Αιτωλοακαρνανίας, τρώγεται σκέτο ή µε µέλι, ξηρούς καρπούς ή µαρµελάδα και κάνει νόστιµα γλυκά και πίτες. Παράγεται µε επεξεργασία -θέρµανση και ανάδευση- του τυρογάλακτος που προέρχεται από την τυροκόµηση πρόβειου και κατσικίσιου στο οποίο προστίθεται πρόσγαλα, δηλαδή φρέσκο γάλα. Η Ματσιούλας ∆. Ιωάννης είναι µια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκινά τη σταδιοδροµία της από το 1982, φτιάχνοντας τυριά µε πρώτη ύλη από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας. Εκτός από το Ανθότυρο παράγει Φέτα, Γραβιέρα, Τσαλαφούτι αλλά και Ξηρή Μυζήθρα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...