Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το ελβετικό γκρουγιέρ ΠΟΠ αναδείχθηκε κορυφαίο στο «μουντιάλ» των τυριών

Το ελβετικό τυρί γκρουγιέρ ΠΟΠ αναδείχθηκε κορυφαίο για το 2025 στον διεθνή διαγωνισμό Mondial du Fromage που έλαβε χώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Tours της Γαλλίας, συγκεντρώνοντας αρκετά από τα καλύτερα τυριά του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα φέτος, το ελβετικό γκρουγιέρ, που παρασκευάζεται από τον Simon Miguet της Fromagerie La Côte-aux-Fées, κέρδισε το βραβείο Best in Show μεταξύ περισσότερων από 1.900 συμμετοχών. Παρότι το τυρί αυτό είναι εδώ και αρκετά χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους υποψηφίους σε διεθνείς διαγωνισμούς για πρώτη φορά Αμερικανοί παραγωγοί κέρδισαν τόσο το χρυσό όσο και το χάλκινο μετάλλιο.

Το γκρουγιέρ κυριαρχεί εδώ και καιρό στους διεθνείς διαγωνισμούς. Πριν από τη φετινή νίκη, είχε αναδειχθεί πέντε φορές Best in Show στα World Cheese Awards από το 1992 και τρεις φορές στο World Championship Cheese Contest. Παρασκευάζεται από νωπό αγελαδινό γάλα εντός αυστηρών γεωγραφικών ορίων και προστατεύεται από τα πρότυπα της διεπαγγελματικού οργανισμού παραγωγών γκρουγιέρ.

«Το γκρουγιέρ δεν είναι απλώς ένα τυρί», λέει ο Denis Kaser, διευθυντής διεθνούς μάρκετινγκ του οργανισμού. «Αντιπροσωπεύει αιώνες παράδοσης, που συνεχίζεται από τους αγρότες και τους τυροκόμους μας. Όλα συνδέονται με την περιοχή μας και την τεχνογνωσία μας, γεγονός που το καθιστά αδύνατο να αντιγραφεί».

Η νίκη έρχεται επίσης σε μια κρίσιμη στιγμή για το γκρουγιέρ το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με δασμούς 39% επιπλέον του υπάρχοντος 10%.

Το θέμα περιπλέκεται από το γεγονός ότι η γενική χρήση του όρου «gruyère» στις ΗΠΑ επιτρέπει στους εγχώριους παραγωγούς να πλημμυρίζουν την αγορά με προϊόντα που φέρουν αυτό το όνομα, παρότι δεν τηρούν τις απαιραίτητες προδιαγραφές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αντιμέτωπη με το πρώτο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού στη χώρα από τον Δεκέμβριο 2015 βρίσκεται η Ουγγαρία, όπως γνωστοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας των Ζώων...

REPORTS

Η Lactalis είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων για το 2025 από άποψη αξίας σύμφωνα με την έκθεση «Global Dairy Top 20» της...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γαλακτοκομικών (EDA) εξέφρασε τους προβληματισμούς της για το κείμενο της εμπορικής συμφωνίας που ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΗΠΑ, υποστηρίζοντας...

REPORTS

Παράταση για έξι μήνες, και πιο συγκεκριμένα ως τις 21 Φεβρουαρίου, για την έρευνα της στις εισαγωγές γαλακτοκομικών με προέλευση την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...