Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Δυναμική παρουσία της ΕΑΣ Νάξου στη φετινή Food Expo με όχημα τη Γραβιέρα ΠΟΠ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έλαβε μέρος και φέτος στη Food Expo, κατορθώνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις και σε αυτήν την παρουσία της στη μεγαλύτερη έκθεση του τρόφιμου και του ποτού στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη φετινή ενδέκατη συμμετοχή της σε ισάριθμες διοργανώσεις της έκθεσης, η Ε.Α.Σ. Νάξου εκπροσωπήθηκε από μέλη της Διοίκησής της. Υποδέχθηκε πλήθος επισκεπτών (ιδιώτες και εκπροσώπους εταιρειών) στο καλαίσθητο περίπτερό της, όπου παρουσίασε μερικά από τα εκλεκτά της προϊόντα, με… πρώτο και καλύτερο, φυσικά, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τη ναυαρχίδα της παραγωγής και κορυφαίο προϊόν της, η οποία, όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, έχει κατακτήσει την εκτίμηση του καταναλωτικού κοινού και κατέχει δυναμική παρουσία στην αγορά!

Πάνω από τριάντα B2B συναντήσεις
Ακόμη, η Ε.Α.Σ. Νάξου πραγματοποίησε περισσότερες από τριάντα B2B συναντήσεις με Έλληνες και ξένους ενδιαφερόμενους για σύναψη συνεργασίας, έχοντας πάντοτε κατά νου τον μεγάλο της στόχο να ανοίξει νέους εξαγωγικούς δρόμους.

Επίσης, δεν παρέλειψε να συναντηθεί με αρκετούς από τους υφιστάμενους συνεργάτες και πελάτες της, με τους οποίους είχε γόνιμο διάλογο ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις προτάσεις τους.

Επίσκεψη εκπροσώπων της πολιτικής
Το περίπτερο της Ε.Α.Σ. Νάξου τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας και Διονύσης Σταμενίτης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης και η βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατίας, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και οι Παύλος Σατολιάς και Μόσχος Κορασίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής αντιστοίχως της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Όλοι τους, δίχως εξαίρεση, υπογράμμισαν τη δυναμική της Ε.Α.Σ. Νάξου και τη μεγάλη ποιότητα και αξία των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, ωστόσο, τα παρόντα στην έκθεση στελέχη της Ε.Α.Σ. έσπευσαν και να τους ενημερώσουν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου και όλης της χώρας, τα οποία τους ζητήθηκε να αναδείξουν και να κάνουν προσπάθειες ώστε να επιλυθούν.

Ας σημειωθεί και ότι το περίπτερο της Ε.Α.Σ. επισκέφθηκαν και αρκετοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αντί για… παρμεζάνα!
Ακόμη, στη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μέλος του οποίου είναι η Ε.Α.Σ. Νάξου, ο Ιταλός σεφ, τιμώντας τη συνεργασία μας, εκτέλεσε ιταλικές συνταγές χρησιμοποιώντας, όχι παρμεζάνα, αλλά την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Το αποτέλεσμα; Εξαίσιο!

Επισημαίνεται, ότι η Ε.Α.Σ. Νάξου πρόκειται να συμμετάσχει, τιμής ένεκεν, στη μεγάλη έκθεση Tutto Food, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2025.

Επίσης, διάφορες συνταγές με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου δημιούργησαν τόσο τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (υπό τον Πρόεδρο της Λέσχης, Νίκο Χριστοφόρου), όσο και Αιγύπτιοι σεφ, στο περίπτερο της χώρας τους στην έκθεση!

Στη φετινή Food Expo έλαβαν μέρος 1.300 εκθέτες από 30 χώρες. Την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 30.000 επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Τρεις νέες διεθνείς βραβεύσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σταθερή προσήλωση της ΗΠΕΙΡΟΣ στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, πάντα με σεβασμό...

BRANDING

Συνολικές επενδύσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός 2025 ο Όμιλος Εβροφάρμα, εστιάζοντας στην κατασκευή χώρων αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων στο Διδυμότειχο,...

REPORTS

Η βραζιλιάνικη μονάδα του γαλλικού γίγαντα γαλακτοκομικών προϊόντων Lactalis σχεδιάζει να επενδύσει 47 εκατ. ευρώ σε ένα νέο τυροκομείο στην Uberlândia της Βραζιλίας έως...

BRANDING

«Προϊόν της Χρονιάς 2025» στον ομώνυμο διεθνή διαγωνισμό αναδείχθηκε το Κεφίρ Protein της ΟΛΥΜΠΟΣ.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...