Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πρώτη φέτα σε οινολάσπες από την οινοποιία Ελασσόνας και το τυροκομείο Γιώτσα

Ένα πρωτοποριακό γαλακτοκομικό προϊόν είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου στον φιλόξενο χώρο του Οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας στο πλαίσιο του καλέσματος «Ψηφίζουμε Κρασί».

Η αυθεντική Φέτα Ελασσόνας, μετά την τρίμηνη ωρίμανσή της, βυθίστηκε σε οινολάσπες βιολογικών σταφυλιών στα πρότυπα άλλων ελληνικών τυριών με το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήθηκε να προέρχεται από βιολογικό αμπελώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και τη Φέτα από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής. Πρόκειται για μια συνεργασία του Οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας με το τυροκομείο Γιώτσα και συγκεκριμένα η ιδέα γεννήθηκε από τα παιδιά των δύο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, τη Δέσποινα Λόλα (φωτό επάνω) και τον Χαράλαμπο Γιώτσα. Η μακροχρόνια φιλία τους έφερε αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό προϊόν. Η Φέτα με οινολάσπες, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, ήταν η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς και αποτελέσε μια εξαιρετική γευστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Δύο χρυσά, ένα ασημένιο βραβείο και δύο αστέρια απέσπασε η ΗΠΕΙΡΟΣ σε δύο υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς, με τα προϊόντα της να αναγνωρίζονται άλλη...

REPORTS

Ο τομέας της κτηνοτροφίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νομού και συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου εισοδήματος....

REPORTS

Τα τρόφιμα (+7%) αποτελούν σταθερό πυλώνα των ελληνικών εξαγωγών, με παραδοσιακά προϊόντα όπως φέτα, γιαούρτι, ελαιόλαδο και ελιές να καταγράφουν υψηλές επιδόσεις (με τα...

REPORTS

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των πιο εμβληματικών τροφίμων και ποτών θα περιλαμβάνει την ειδοποίηση όσων αιτούνται το σήμα όταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...