Σε αυτή την εύφορη πεδιάδα έχουν εγκατασταθεί η κτηνοτροφική µονάδα, η µονάδα αποθήκευσης των ζωοτροφών και το τυροκοµείο του Συνεταιρισµού, ενώ γύρω από τις εγκαταστάσεις εκτείνεται ένα περιφραγµένο λιβάδι όπου τα ζώα βόσκουν ελεύθερα σε ένα προστατευµένο περιβάλλον, ανάλογα µε την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο.
Παράλληλα, οι άνθρωποι του Συνεταιρισµού φροντίζουν ώστε το σιτηρέσιο, η ποσότητά του και ο χρόνος σίτισης να είναι αυστηρά προκαθορισµένος και σταθερός, δηµιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή υψηλής και σταθερής ποιότητας βιολογικού γάλακτος. Αυτή η οργάνωση είναι που επιτρέπει στο Μενοίκιο να αναπτύσει ολοένα και περισσότερο την παραγωγική του δραστηριότητα στον τοµέα των βιολογικών προϊόντων. Στο τυροκοµείο του Συνεταιρισµού παράγονται υψηλής ποιότητας και πιστοποιηµένα από έγκριτους φορείς βιολογικά γαλακτοκοµικά προϊόντα, µε διαδικασίες τήρησης όλων των αρχών υγιεινής και ασφάλειας µε βάση τα πρότυπα HACCP και ISO 22000.
Βασικός στόχος του Συνεταιρισµού είναι η παραγωγή καινοτόµων βιολογικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας, µε το βλέµµα στραµµένο στην εξαγωγική δραστηριότητα και τις διεθνείς αγορές, στις οποίες τα βιολογικά προϊόντα έχουν διαρκώς αυξανόµενη ζήτηση. Ταυτόχρονα, το 2021 βρήκε το Μενοίκιο να επεκτείνει την παρουσία του και εντός Ελλάδας, αφού τα προϊόντα του Συνεταιρισµού είναι πλέον διαθέσιµα και στην αγορά της Αθήνας, µε παρουσία σε επιλεγµένα καταστήµατα Σκλαβενίτης σε όλη την Αττική.
Τι είναι το Κεφίρ;
Το Κεφίρ είναι προϊόν ζύµωσης από 100% ελληνικό, βιολογικό, κατσικίσιο γάλα. Η προσθήκη καλλιέργειας Κεφίρ προσδίδει στο προϊόν µοναδική, πλούσια, κρεµώδη γεύση. Συµβάλλει στην οµαλή λειτουργία του εντέρου, ενισχύοντας το πεπτικό σύστηµα. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, µαγνήσιο και φώσφορο, βιταµίνες, καθώς και σε πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας.