Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ευκαιρία για αναγνώριση ελληνικών τυριών στην Αμερική μέσω προγραμμάτων της Whole Foods

Το πρόγραμμα εξατομικευμένης εκπαίδευσης και πιστοποίησης για επαγγελματίες τυροκομικών προϊόντων της Whole Foods Market θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την εξαγωγή και την προβολή των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων διεθνώς.

Στο πλαίσιο παρακολούθησης της αγοράς τροφίμων, με έμφαση στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων, η Whole Foods Market εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και πιστοποίησης για εξειδικευμένους επαγγελματίες τυροκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Ελληνικού Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ) Σικάγου, από το 2012, η εταιρεία προσλαμβάνει στα τμήματα πώλησης τυριού Εξειδικευμένους Επαγγελματίες Τυροκόμους (CCPs), με πιστοποίηση από την Αμερικάνικη Τυροκομική Κοινότητα(ACS).

Η πιστοποίηση ACS προσφέρει υψηλή ποιότητα στα τυροκομικά προϊόντα

Η πιστοποίηση ACS είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και εγγυάται ότι οι κάτοχοι της διαθέτουν εκτενείς γνώσεις σχετικά με τυροκομικά προϊόντα σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή του γάλακτος, την τυροκόμηση, την ωρίμανση, την ασφάλεια τροφίμων, τη διαχείριση των πωλήσεων και την αποστολή των προϊόντων. Η Whole Foods Market συνεργάζεται με το Center for Dairy Research του University of Wisconsin και την κλαδική ένωση Dairy Farmers of Wisconsin για την παροχή αυτού του προγράμματος επιμόρφωσης, το οποίο διαρκεί 13 εβδομάδες και ολοκληρώνεται με απαιτητική εξέταση.

Διαρκής εκπαίδευση και ανανέωση της γνώσης

Οι Certified Cheese Professionals (CCPs) πρέπει να επαναπιστοποιούνται κάθε έξι χρόνια, προκειμένου να διασφαλίζεται η συνεχιζόμενη κατάρτισή τους και η παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων. Η Whole Foods Market έχει στείλει εκατοντάδες υπαλλήλους σε αυτό το πρόγραμμα, κατατάσσοντας την ως τον μεγαλύτερο εργοδότη CCPs παγκοσμίως, με περισσότερους από 370 CCPs στο δυναμικό της, που αντιστοιχούν σε πάνω από το 25% των CCPs παγκοσμίως.

Στρατηγική εξειδίκευση και συγκριτικό πλεονέκτημα

Η στρατηγική της Whole Foods Market να επενδύσει στην εξειδίκευση των υπαλλήλων της σε τυροκομικά προϊόντα προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά τροφίμων. Αυτή η κίνηση καθιστά τα καταστήματα της εταιρείας ως σημεία αναφοράς για εξειδικευμένα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα σε τυπικά αμερικανικά σούπερ μάρκετ.

Ευκαιρίες για ελληνικά τυροκομικά προϊόντα

Η αναβάθμιση των τμημάτων τυριού της Whole Foods Market προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά και μοναδικά τυροκομικά προϊόντα με έντονη γεύση. Μέσω του προγράμματος Certified Cheese Professionals, η Whole Foods Market μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξοικείωση των αμερικανικών καταναλωτών με τις ελληνικές γεύσεις, ενσωματώνοντας ελληνικά τυροκομικά προϊόντα στις προσφορές της.

Αυτό έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, τα οποία πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας που επιβάλλει η Whole Foods Market για υπεύθυνα προμηθευμένα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Πηγή: agora.mfa.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έρευνα που μετατρέπει τον ορό γάλακτος, ένα υποπροϊόν της παραγωγής τυριού, σε μονοκυτταρική πρωτεΐνη (SCP) μέσω μικροβιακής ζύμωσης, προσφέροντας μια βιώσιμη και καινοτόμο λύση...

REPORTS

Το τυροκομείο Αρβανίτη, με έδρα τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την ανοδική πορεία του, κλείνοντας το 2023 με κύκλο εργασιών 13,91 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 8,23%...

REPORTS

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, με το ιδιαίτερο ανάγλυφο, την τοπική χλωρίδα και τις ξεχωριστές συνθήκες, έχουν καταγραφεί δεκάδες είδη τυριών, από γάλατα ημιεκτατικών...

FARMING

Το μικροβιακό οικοσύστημα κρίνεται ως ένα εκ των σημαντικότερων παραγόντων που επικρατεί κατά την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου ωρίμανσης, επηρεάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...