Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων του τυροκομείου Αρβανίτη είναι αποτέλεσμα των νέων επενδυτικών κινήσεων, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει τις υποδομές μίας νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού, δαπανώντας 800 χιλιάδες ευρώ. Από τις βασικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ήταν να προχωρήσει στην επέκταση του τυροκομείου της, προσθέτοντας νέο συσκευαστήριο και γραμμές παραγωγής. Επενδυτική δαπάνη που χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια και ανήλθε σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.
Εξαγωγές έως και την Ιαπωνία
Στόχος ήταν να αυξήσει τη δυναμικότητα της εταιρίας, προκειμένου να είναι σε θέση να στηρίξει την ισχυρή εξαγωγική της δραστηριότητα. Ο μεγαλύτερος όγκος των εξαγωγών προέρχεται από τη φέτα. Οι εξαγωγές κατευθύνονται κυρίως στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Ιαπωνία, αλλά και σε ορισμένες ακόμα χώρες σε μικρότερες ποσότητες. Οι διεθνείς πωλήσεις σήμερα αγγίζουν το 40% των συνολικών πωλήσεων του τυροκομείου Αρβανίτη.
Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του τυροκομείου Αρβανίτη
Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του τυροκομείου Αρβανίτη περιλαμβάνει φέτα ΠΟΠ, κατσικίσιο, ντόπιο τυρί, Μανούρι ΠΟΠ, ανθότυρο, Μυζήθρα, ημίσκληρο τυρί, κεφαλοτύρι, σαγανάκι, Γίδινο Ημίσκληρο τυρί, Τσαντιλάκι κατσικίσιο, ΚΥΑΝΟ, 1965 Γραβιέρα.
Πρόσφατα το τυροκομείο Αρβανίτη δημιούργησε νέες συσκευασίες στο Κυανό, προσφέροντας το τυρί σε συσκευασία κενού αέρος με βάρος 130 γραμμάρια και ετοιμάζει αντίστοιχη μικρή συσκευασία και για τη γραβιέρα «1965».
Παραγωγή 1.200 τόνων φέτας κάθε χρόνο
Οι ετήσιες ποσότητες σε εισκόμιση γάλακτος από τους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας ανέρχονται σε περίπου 15.000 τόνους, εκ των οποίων οι 12.000 τόνοι είναι αιγοπρόβειο και οι υπόλοιπες ποσότητες είναι αγελαδινό γάλα. Το βασικό προϊόν που παράγει το τυροκομείο είναι η φέτα, όπου παράγονται περισσότεροι από 1.200 τόνοι προϊόντος κάθε χρόνο.
Πηγή: thetotalbusiness.com