Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ισχυρή υπεραξία δίνει η παραγωγή πρωτόγαλου σε κτηνοτρόφο της Ηλείας

Στην παραγωγή πρωτόγαλου ή colostrum, όπως είναι η διεθνής του ονοµασία – από αγελάδες και κατσίκες – έχει προχωρήσει ο κτηνοτρόφος, Γιώργος Λίβανος από τη Μαγούλα Ηλείας, συστήνοντας την εταιρεία Colostrum Greece.

Έως αυτή τη στιγµή είναι ο µοναδικός στην Ελλάδα που παράγει και συσκευάζει το συγκεκριµένο προϊόν. Πρόκειται για ένα προϊόν που αποδίδει σηµαντικά στον παραγωγό του σε αντίθεση µε συµβατικά γαλακτοκοµικά προϊόντα, δεδοµένου ότι εταιρεία κυκλοφορεί αγελαδινό πρωτόγαλα µε τιµή λιανικής 45 ευρώ για τα 30 γραµµάρια και κατσικίσιο µε τιµή λιανικής 50 ευρώ για την ίδια ποσότητα.

«Συλλέγουµε το γάλα από φάρµες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία, οι οποίες είναι πιστοποιηµένες ως προς τις συνθήκες παραγωγής αλλά και ως προς τις συνθήκες διαχείρισης του στάβλου. Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς πρόκειται να δηµιουργήσω και ένα ιδιόκτητο κοπάδι από κατσίκες µε σκοπό να καταστεί αυτόνοµος παραγωγικά, ενώ ήδη υφίστανται σύγχρονες σταβλικές εγκαταστάσεις που έχω δηµιουργήσει µε σκοπό τη φιλοξενία του κοπαδιού», αναφέρει ο παραγωγός σε επικοινωνία που είχαµε µαζί του. Πρόθεσή του είναι να τυποποιήσει και άλλα γαλακτοκοµικά προϊόντα όπως γιαούρτι, τυρί και φρέσκο γάλα, χρησιµοποιώντας στις συνταγές του και ποσότητα πρωτόγαλου. Επιδίωξή του είναι να διακινεί τα συγκεκριµένα προϊόντα στην αγορά µέσω αυτόµατων πωλητών (ΑΤΜ).

Το προϊόν που έχει παρουσιάσει ο κτηνοτρόφος, «έχει ανοσοσφαιρίνες (IgG) έως και 53% και στις βασικές του ιδιότητες είναι ότι αναζωογονεί τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισµού, ενώ περιέχει λακτοφερίνη που διασφαλίζει τη νεότητα του ανθρώπου καταπολεµά την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων», εξηγεί ο Γιώργος Λίβανος.

Ο ίδιος δηµιούργησε το 2021 την εταιρεία Colostrum Greece µέσω της οποίας κυκλοφορεί στην αγορά το πρωτόγαλο σε µορφή σκόνης καθώς µεταποιείται στην µονάδα παραγωγής που διαθέτει. Το προϊόν διατίθεται στην ελληνική αγορά αποκλειστικά µέσω του e-shop της εταιρείας αλλά και σε µικρές ποσότητες στην Αµερική, ενώ είναι πιστοποιηµένο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίµων (ΕΦΕΤ) ως τρόφιµο ασφαλές προς κατανάλωση. Παράγεται µε τη µορφή αφαίρεσης της υγρασίας από το προΪόν, ή οποία είναι γνωστή ως λυοφιλίωση ή κρυοξήρανση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αν με ρωτούσες πώς μεγάλωσα, θα σου έλεγα… «με ψωμί και τυρί». Δίνει κι αυτό μια διάσταση των τυριών στην ανθρώπινη διατροφή, στο πέρασμα...

REPORTS

Μετά τη Ρουµανία και τη Βουλγαρία, η Κύπρος γίνεται η τρίτη χώρα που η «Ελληνικά Γαλακτοκοµεία» αποκτά παραγωγική µονάδα.

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection Quality Awards, αλλά και την σπουδαία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...