Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μειωμένες τιμές τυριών και αυξημένες ποσοστώσεις βουτύρου κρατούν σταθερό τον δείκτη γαλακτοκομικών FAO

Σταθερός στις 148,7 μονάδες παρέμεινε ο δείκτης γαλακτοκομικών του FAO τον Μάρτιο, με την πτωτική πορεία των παγκόσμιων τιμών τυριού να αντισταθμίζεται από τις αυξημένες ποσοστώσεις βουτύρου και σκόνης γάλακτος.

Εντούτοις, η τιμή του δείκτη είναι κατά 24,6 μονάδες (19,9%) υψηλότερη από την αντίστοιχη τιμή της πέρυσι. Οι παγκόσμιες τιμές βουτύρου κινήθηκαν ανοδικά για τρίτο συνεχόμενο μήνα (+3,9% σε σχέση με το Φεβρουάριο, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις στα καταστήματα μεταπώλησης και την αυξημένη παγκόσμια ζήτηση εν μέσω εποχικών μειώσεων αποθεμάτων στην Ωκεανία και μειωμένης παραγωγής στην Ευρώπη.

Από την άλλη, ο δείκτης τιμών κρέατος του FAO ανήλθε στους 118 πόντους τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση μιας μονάδας (0,9%) από την αναθεωρημένη τιμή του Φεβρουαρίου, και 3,1 μονάδων (2,7%) από την αντίστοιχη τιμή πέρυσι. Η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών του χοιρινού κρέατος, λόγω των αυξημένων ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από την αναγνώριση της Γερμανίας ως απαλλαγμένης από τον αφθώδη πυρετό, γεγονός που ώθησε σημαντικούς εμπορικούς εταίρους, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βόρεια Ιρλανδία να αφαιρέσουν τις απαγορεύσεις εισαγωγών που είχαν επιβάλει. Η αυξανόμενη ζήτηση συνέβαλε στη σταθεροποίηση της αγοράς, ενώ η άνοδος του ευρώ απέναντι στο δολάριο βοήθησε στις ανοδικές τάσεις. Προς τα πάνω κινήθηκαν και οι τιμές αιγοπροβάτων, ενόψει και της αυξημένης ζήτησης λόγω του Πάσχα. Σταθερές παρέμειναν οι τιμές πουλερικών, με τα παγκόσμια αποθέματα και τη ζήτηση να βρίσκονται σε ισορροπία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το πρόγραμμα εξατομικευμένης εκπαίδευσης και πιστοποίησης για επαγγελματίες τυροκομικών προϊόντων της Whole Foods Market θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την εξαγωγή...

REPORTS

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, με το ιδιαίτερο ανάγλυφο, την τοπική χλωρίδα και τις ξεχωριστές συνθήκες, έχουν καταγραφεί δεκάδες είδη τυριών, από γάλατα ημιεκτατικών...

FARMING

Το μικροβιακό οικοσύστημα κρίνεται ως ένα εκ των σημαντικότερων παραγόντων που επικρατεί κατά την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου ωρίμανσης, επηρεάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο...

FARMING

Στη γαλακτοβιομηχανία εγκυμονούν κίνδυνοι που σχετίζονται με την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, προκαλώντας διάφορα προβλήματα στα τυριά, όπως φούσκωμα, αλλοίωση της δομής και ανάπτυξη ανεπιθύμητης...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...