Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με ισχυρή δυναμική αγοράς το κατσικίσιο τυρί πείθει για νέες επενδύσεις τα τυροκομία

Με ισχυρή δυναμική αγοράς και νέα επιχειρήματα για το καταναλωτικό κοινό ,το κατσικίσιο τυρί πείθει όσους εκτιμούν τη γεύση και την αυθεντικότητα

Με ισχυρισμούς υγείας &  γευστική ένταση

εγχώρια σπίτια επενδύουν στον «αίγιον τυρον» του ομήρου

Με υψηλή γευστική ένταση, μεγαλύτερη θρεπτική αξία και λιγότερη λακτόζη, το παραδοσιακό λευκό τυρί που παράγεται από 100% γίδινο γάλα, αρχίζει να αποκτά νέα δυναμική αγοράς και να προσεγγίζει με νέα επιχειρήματα το καταναλωτικό κοινό, ειδικά όταν έχει μάθει να εκτιμά την αυθεντικότητα των γεύσεων και τα προϊόντα που βρίσκονται σε αλληλουχία με το φυσικό περιβάλλον.

Η εξέλιξη των πραγμάτων επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι η ζήτηση για γίδινο γάλα βαίνει αυξανόμενη, με τις εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες, μικρές και μεγάλες, να διευρύνουν συνεχώς την γκάμα τους με κωδικούς, οι οποίοι έχουν βάση το συγκεκριμένο γάλα. Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ΕΒΟΛ, Ρούσσας, Χώτος, Κτήμα Λιβαδερού, Τυροκομείο Ερυμάνθου, είναι μερικά μόνο από τα «σπίτια» με μεγάλο ενδιαφέρον για το γίδινο ή κατσικίσιο (κατ’ άλλους) τυρί, η ποιότητα του οποίου προβάλλεται βέβαια σε συνδυασμό με το χαρακτήρα των εκτροφών.

Στην περίπτωση του Κτήματος Λιβαδερού, για παράδειγμα, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του project, το γάλα προέρχεται από ντόπια ράτσα που μεγαλώνει ελεύθερα σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, στα Καμβούνια Όρη και τρέφεται με αγριόχορτα, βελανίδια και πουρνάρια.

 

Λύση ανάγκης που αποκάλυψε θησαυρό στα Καλάβρυτα

Ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων είναι ίσως ο μεγαλύτερος παραγωγός γίδινου τυριού, κι αυτό, όπως δηλώνει στον «Τυροκόμο», ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Παύλος Σατολιάς, αποτέλεσε μια επιλογή ανάγκης, όταν το γίδινο γάλα της περιοχής ήταν περισσότερο απ’ αυτό που μπορούσε να απορροφηθεί στην παραγωγή φέτας (70% πρόβειο – 30% γίδινο). Σήμερα, η παραγωγή γίδινου τυριού στα Καλάβρυτα φθάνει τους 700 τόνους και είναι το προϊόν που καλύπτει σε ποσοστό 88% περίπου, τη διάθεση του εν λόγω προϊόντος από την αλυσίδα σούπερ – μάρκετ Σκλαβενίτης.  «Είναι μια επιλογή που μας δικαίωσε», τονίζει Παύλος Σατολιάς, παραπέμποντας στην πληθώρα επιστημονικών αναλύσεων που θέλουν το γίδινο τυρί να υπερέχει σε θρεπτική αξία, να ταιριάζει στην ανθρώπινη φύση, να μην δημιουργεί δυσανεξίες (λακτόζη), αντίθετα να τεκμηριώνει σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρισμούς υγείας.

Πολλαπλές χρήσεις, αρέσει στο κρασί

Το παραδοσιακό λευκό τυρί από 100% γίδινο γάλα που τυροκομείται  στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, είναι από αγνό γάλα που συλλέγεται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Ωριμάζει για τρεις μήνες περίπου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με χαμηλή θερμοκρασία και διατηρείται σε μεταλλικά δοχεία λευκοσιδήρου των 15 κιλών με άλμη. Το γίδινο τυρί των Καλαβρύτων έχει ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς πικάντικη και βρίσκει εξαιρετικές χρήσεις, είτε ως επιτραπέζιο τυρί είτε ως συνοδευτικό για σαλάτες, πίτες και άλλα μαγειρευτά. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι συνοδεύει αριστοτεχνικά τα περισσότερα λευκά κρασιά, όπως και τα ηπιότερα κόκκινα.

Σχετικές αναφορές στον «αίγιον τυρόν» έχουν καταγραφεί στα ομηρικά έπη και σε κείμενα του Αριστοτέλη και του Διοσκουρίδη στους οποίους αποδίδεται η διάδοση των συνταγών για την παρασκευή τυριού. Εξάλλου, είναι πασίγνωστη από την μυθολογία η ιστορία Δία, που, κυνηγημένος από τον πατέρα του, επέζησε χάρη στο γάλα της κατσίκας Αμάλθειας.

Ως προς τη διαδικασία παρασκευής του λευκού γίδινου τυριού, αναφέρεται ότι για ένα κιλό τυρί χρειάζονται 6 κιλά γάλα, όταν η αντίστοιχη αναλογία στη Φέτα είναι 4 προς 1. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τιμή παραγωγού στο γίδινο γάλα μάλλον αδικεί κατά κάποιο τρόπο τους αιγοτρόφους, υποστηρίζει ο Παύλος Σατολιάς, σπεύδοντας να διευκρινήσει ότι ο ίδιος εκτρέφει στο στάβλο του μόνο πρόβατα. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων πληρώνει για το πρόβειο γάλα έως 1,10 ευρώ το κιλό,  όταν η αντίστοιχη τιμή για το γίδινο γάλα προσεγγίζει με δυσκολία τα 70 λεπτά.

Με βαθιά γνώση στο καλό τυρί το κατσικίσιο της εταιρείας ΛΥΚΑΣ

Ένα παραδοσιακό τυρί γνωστό για το ειδικό άρωμα και την πλούσια χαρακτηριστική γεύση του, το οποίο παρασκευάζεται από 100% ελληνικό γάλα, είναι το Κατσικίσιο τυρί της εταιρείας Λύκας. Όλα τα είδη κατσικίσιου τυριού περιέχουν θρεπτικά στοιχεία που αποδεικνύονται ευεργετικά για την υγεία, όπως υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Παράλληλα περιέχει

προβιοτικά τα οποία είναι φιλικά βακτήρια που ωφελούν την υγεία με πολλούς τρόπους. Σύμφωνα με έρευνες, μια διατροφή πλούσια σε προβιοτικά φαίνεται ότι βελτιώνει την πεπτική υγεία, μειώνει τις φλεγμονές και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως το τυρί αυτό περιέχει υψηλές ποσότητες προβιοτικών λόγων της μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά και της σκληρής υφής του, που παρέχει προστασία στα βακτήρια. Έχει βρεθεί ότι το Κατσικίσιο τυρί προστατεύει τα προβιοτικά κατά τη διάρκεια της πέψης, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό να φτάσει μέχρι το έντερο, όπου εκεί δρουν θετικά.

Υψηλή διατροφική αξία

Παράλληλα περιέχει λιγότερη λακτόζη και μπορεί να καταναλωθεί άφοβα και από εκείνους που παρουσιάζουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα ή ακόμη και στο γάλα σόγιας. Επιπλέον, περιέχει μικρότερα σφαιρίδια λίπους σε σχέση με τα τυριά από αγελαδινό γάλα, γεγονός που το καθιστά τυρί κατάλληλο και για όσους προσέχουν και τη διατροφή τους.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και σημαντικά ποσά βιταμίνης D, η οποία ακόμη και σε μια χώρα ηλιόλουστη όπως η δική μας, λείπει από τον ανθρώπινο οργανισμό.  Το κατσικίσιο γάλα και τυρί περιέχει ακόμη όλες τις καλές βιταμίνες του λεγόμενου συμπλέγματος Β, όπως η βιοτίνη, το παντοθενικό οξύ και η ριβοφλαβίνη. Οι βιταμίνες αυτές ενισχύουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και εμπλουτίζουν τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού. Συνεπώς, τα κατσικίσια γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντική πηγή προβιοτικών, ασβεστίου, νιασίνης, βιταμινών και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Παράλληλα, είναι εύπεπτα με υποαλλεργικές ιδιότητες και συνιστώνται σε πολλούς ασθενείς όπως σε άτομα με οστεοπόρωση, αναιμία και νευροεκφυλιστικά νοσήματα.

Διεθνή βραβεία

Το Κατσικίσιο τυρί Λύκας έχει βραβευτεί με Ασημένιο Μετάλλιο στα Taste Olymp Αwards  το 2017 και με Xάλκινο Bραβείο Γεύσης το 2016.  Είναι προφανές ότι είναι σημαντικό τα κατσικίσια γαλακτοκομικά προϊόντα να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή και να απολαμβάνει κανείς τα οφέλη τους.

Πλουσία μεστή γεύση από το τυροκομείο της Φαλάνης

Παραδοσιακό λευκό τυρί που παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό κατσικίσιο γάλα με υψηλή διατροφική αξία, χαμηλά λιπαρά και μοναδική ελαφρώς πικάντικη γεύση παράγει το Τυροκομείο Χώτος. Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε κύρια πιάτα και σαλάτες, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία μεσογειακών και όχι μόνο, φαγητών. Αποτελεί ένα ακόμη προϊόν της οικογένειας Χώτου που λειτουργεί σήμερα το υπερσύχρονο τυροκοµείο στη Φαλάνη Λάρισας. Επίσημα όλα ξεκίνησαν από τον Γιώργο Χώτο, ο οποίος µεταλαµπάδευσε µε θέρµη την τέχνη του στους δύο του γιους, τον Ιωάννη και τον Θανάση, που έστησαν µε προσωπικό µόχθο το τυροκοµείο.

Κι αυτοί µε τη σειρά τους µύησαν στη χαρά της τυροκόµισης τα παιδιά τους. Με σεβασµό ως προς τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και την ποιότητα τους η τρίτη γενιά Χώτου µπήκε δυναµικά στη δράση, τυροκοµεί και ξεχωρίζει για τα προϊόντα της, τα οποία µε την πλούσια µεστή γεύση που έχουν, αναδεικνύονται σε αγαπηµένα τυριά των Ελλήνων και όχι µόνο. Η πρώτη ύλη, το πρόβειο και το γίδινο γάλα που προµηθεύεται η εταιρεία, προέρχεται από τις γύρω, κατά παράδοση γαλακτοπαραγωγικές, περιοχές όπως ο Αµπελώνας, ο Τύρναβος, η Φαλάνη, η Ροδιά, το ∆αµάσι, το Μακρυχώρι κ.α. Το προφίλ της τυροκοµικής εταιρείας από τη Φαλάνη Λάρισας, αν και οικογενειακό, είναι έντονα εξαγωγικό, καθώς το 80% της παραγωγής της διακινείται στις χώρες – µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Αραβικές χώρες.

Με αρώματα βοτάνων του ορεινού αυγερινού

Με την σπάνια συνταγή παρασκευής του να διατηρείται μυστική, το Κατσικίσιο του Τυροκομείου Τούσιας, ελαφρώς υπόξινο με αρώματα βοτάνων του ορεινού Αυγερινού, συμπληρώνει την πλούσια γκάμα τυροκομικών προϊόντων της εταιρείας.  Με τόπο δράσης το πιο αγνό και καθαρό κομμάτι της δυτικομακεδονικής γης, σε υψόμετρο 1.100 μ. στον Αυγερινό Βοΐου Κοζάνης, η οικογενειακή επιχείρηση ΤΟΥΣΙΑΣ παρασκευάζει νόστιμα και αγνά ελληνικά τυριά, έναν πλούσιο κτηνοτροφικό-διατροφικό θησαυρό. Από το 1970 εξειδικεύεται στην παρασκευή και διάθεση αυθεντικών, παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων ανωτέρας ποιότητας. Η αφοσίωση στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και ο σεβασμός προς τους καταναλωτές οδήγησαν την επιχείρηση ΤΟΥΣΙΑΣ το 2013 στη δημιουργία ενός άρτια εξοπλισμένου τυροκομείου στο Τσοτύλι Βοΐου Κοζάνης, που πληροί όλες τις προδιαγραφές της Ε.Ε. ακολουθώντας τις τελειότερες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον. Ας σημειωθεί ότι σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής η μονάδα εστιάζει στο υψηλό επίπεδο των συνθηκών διατροφής και διαβίωσης των αιγοπροβάτων, που αποτελούν εγγύηση για τα τυριά.

Στην σκιά του Μενοίκιου Όρους

Tο Βιολογικό Κατσικίσιο Τυρί του Αγροκτηνοτροφικού Βιομηχανικού Συνεταιρισμού Προσοτσάνης εκφράζει το κοινό όραμα μιας ομάδας ανθρώπων της περιοχής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας τυροκομικών προϊόντων μέσα από καθετοποιημένες διαδικασίες. Το σύγχρονο ποιμνιοστάσιο, η γραμμή παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας ζωοτροφών, που παράγονται με βιολογικό τρόπο, και το σύγχρονο τυροκομείο αποτελούν τα ισχυρά όπλα της προσπάθειας, που ξεκίνησε το 2008.

Πικάντικο και γευστικό με υψηλές προδιαγραφές

Στην πλούσια γκάμα τυροκομικών προϊόντων της ΤΡΙΚΚΗ ΑΕ ανήκει και το Γίδινο τυρί  που παράγεται από γάλα αποκλειστικά ντόπιο από συνεταιριζόμενους παραγωγούς, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από κτηνοτροφικές μονάδες από τα υψίπεδα Πίνδου και Χασίων μέχρι και τον κάμπο της Δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίες είναι πιστοποιημένες για τη μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός της παραγωγικής μονάδας είναι ο πλέον σύγχρονος και η λειτουργία του βασίζεται στα πιο εξελιγμένα συστήματα εφαρμογών του κλάδου. Άλλωστε πρωταρχικός στόχος είναι η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τα πιστοποιητικά ποιότητας και υγιεινής των προϊόντων: ISO 9001-ISO 22000 (HACCP) που εφαρμόζει η ΤΡΙΚΚΗ ΑΕ.

Απόλυτη ιχνηλασιμότητα στην πρώτη ύλη

Με τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμησης παράγεται το Κατσικίσιο τυρί της Εβροφάρμα η οποία ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση εν έτει 1994, για να εξελιχθεί σε μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών γαλακτοβιομηχανία με έδρα το Διδυμότειχο και με παρουσία στην ελληνική και στη διεθνή αγορά. Πρόκειται για ένα λευκό τυρί άλμης από φρέσκο γάλα ντόπιων κοπαδιών με σκληρή πάστα και ελαφρά υπόξινη γεύση.

Με το φρέσκο γάλα των κτηνοτρόφων της μαγνησίας

Πρωτοπόρος στον κλάδο παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων γάλακτος η Συνεταιριστική Βιομηχανία ΕΒΟΛ στηρίζει αφενός μεν την προσπάθεια των κτηνοτρόφων που ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία, αφετέρου δε καλύπτει την ανάγκη των καταναλωτών για ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα, έχοντας στην πραγματικότητα μεγαλώσει τέσσερις γενιές. Πρόκειται για μία ιστορική γαλακτοβιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε το έτος 1952 μέσα στους κόλπους της ΕΑΣ Βόλου, Σήμερα η ΕΒΟΛ προσφέρει στην αγορά μια πληθώρα προϊόντων, με την πιο εκλεκτή α’ ύλη της Μαγνησίας και σε προσεγμένες ποιοτικά και αισθητικά συσκευασίες.

Με τη συνταγή του παππού και γάλα από επιλεγμένους κτηνοτρόφους

Πικάντικη και μεστή γεύση αλλά και υψηλή διατροφική αξία έχει το βραβευμένο λευκό τυρί της ΠΡΟΒΟΓΑΛ που παράγεται από φρέσκο κατσικίσιο γάλα. Η εταιρεία Γ. Νταμπίζας & Σία ΟΕ -ΠΡΟΒΟΓΑΛ, με έτος ίδρυσης το 1971, συνδυάζοντας την οικογενειακή εμπειρία με τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας, παράγει τυροκομικά προϊόντα σε συνέχεια μιας παράδοσης που ξεκίνησε με μεράκι το 1959 από την οικογένεια του Γεωργίου Νταμπίζα. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με επιλεγμένους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας συλλέγει εξαιρετικής ποιότητας αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο ελέγχεται σε καθημερινή βάση εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του ISO 22000:2005. Στα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας συγκαταλέγονται η ΦΕΤΑ Π.Ο.Π., το Μανούρι Π.Ο.Π., το Ανθότυρο, η Μυζήθρα και το Πανεράκι. Ας σημειωθεί ότι το κατσικίσιο τυρί είναι εξαιρετικά θρεπτικό, καθώς ικανοποιεί σε μεγάλο ποσοστό τις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπου ως προς τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και το ασβέστιο.

Η κάθετη παραγωγή κάνει τη διαφορά στο κατσικίσιο

Με πλήρως εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης και απόλυτο έλεγχο όλων των παραμέτρων της παραγωγικής διαδικασίας, από το χωράφι έως το τελικό προϊόν, η Greek Family Farm, γνωστή και ως Κτηνοτροφική Μαγνησίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη προβατοτροφική μονάδα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη με πλήρη καθετοποίηση παραγωγής. Με έδρα τον Πλάτανο Μαγνησίας, ιδρύθηκε το 2000 από τρεις νέους κτηνοτρόφους, έχει τις δικές της εκτάσεις για την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών, τα δικά της πρόβατα για την παραγωγή βιολογικού γάλακτος και το δικό της τυροκομείο για την παραγωγή βιολογικής και συμβατικής Φέτας ΠΟΠ και Κατσικίσιου Τυριού με μια συνολική παραγωγή που φτάνει τους 5.500 τόνους τυροκομικών το χρόνο. Τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγονται είναι Φέτα µε λιγότερο αλάτι, Βιολογική Φέτα µε βότανα, Πρόβειο Τυρί Light. To 95% των προϊόντων της Greek Family Farm εξάγονται σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αυστραλία και Αφρική.

Με ιδιαίτερη πικάντικη γεύση

Το παραδοσιακό λευκό τυρί από 100% γίδινο γάλα που τυροκομείται  στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, είναι από αγνό γάλα που συλλέγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ωριμάζει για τρεις μήνες περίπου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με χαμηλή θερμοκρασία και διατηρείται σε μεταλλικά δοχεία λευκοσιδήρου των 15 κιλών με άλμη. Το γίδινο τυρί των Καλαβρύτων έχει ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς πικάντικη και βρίσκει εξαιρετικές χρήσεις, είτε ως επιτραπέζιο τυρί είτε ως συνοδευτικό για σαλάτες, πίτες και άλλα μαγειρευτά.

Η ήπια επεξεργασία διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση

To οικολογικο Αγρόκτημα του Αλέξανδρου Βρόντζου από το Λιβαδερό Κοζάνης, ένα κτηνοτροφικό κεφαλοχώρι στον ορεινό όγκο των Καμβουνίων Κοζάνης, συμπλήρωσε τα 25 χρόνια πορείας, διαθέτει στις αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας ποιοτικά και υψηλής προστιθέμενης αξίας γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζει ο ίδιος, από το γάλα 40 αγελάδων και 400 αιγοπροβάτων που φροντίζει  στους στάβλους του.  Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο συμπεριλαμβάνει μια σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως είναι το φρέσκο γάλα, η Φέτα, το Γίδινο λευκό το τυρί και το Κεφίρ. Στα πρώτα βήματα της μονάδας, τα εύγευστα προϊόντα αρκούσαν για να κερδίσουν τον καταναλωτή. «Λίγο έως πολύ, τότε όλοι είχαν αναμνήσεις από αυθεντικά προϊόντα. Έπιναν το γάλα μας και θυμούνταν τα παιδικά τους χρόνια» αναφέρει ο συνομιλητής μας, εξηγώντας πως πλέον αυτό δεν είναι αρκετό. «Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζεται και το επόμενο επιχειρηματικό πλάνο της εκμετάλλευσης, που θέλει να προσαρμόσει την εικόνα του τελικού προϊόντος και του αγροκτήματος, ώστε να είναι πιο ελκυστικά στις νέες γενιές καταναλωτών. Αισθητική και πιο light προϊόντα λοιπόν είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιάσει το Αγρόκτημα.

23-32_compressed

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αξία των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την πιστοποίηση ΠΟΠ. Η αυθεντικότητα των προϊόντων συνδέεται βαθιά με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής,...

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...