Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα πάντα για τη ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου στον Καρέα 7 Μαρτίου

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης για την ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου στην Ελλάδα και τη Γερμανία» με διακριτικό τίτλο “The Pleasure of European P.D.O. Products, Graviera Naxou P.D.O.”, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Τύπου στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, στις 7 Μαρτίου 2024.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, δικαιούχου του Προγράμματος, κος Καπούνης Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού, κος Βαλέρης Ιάκωβος, ο εκπρόσωπος της Qualitycert Limited, εκτελεστικού οργανισμού του Προγράμματος, κος Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, καθώς και πλήθος έγκριτων δημοσιογράφων ενημερωτικών και ψυχαγωγικών τηλεοπτικών εκπομπών, food bloggers και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα.

Την εκδήλωση τίμησε επίσης με τη παρουσία του ο προϊστάμενος στη διεύθυνση του γραφείου προώθησης αγροτικών προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, κος Ταβουλάρης Νικόλαος.

Από αριστερά προς τα δεξιά Νικόλαος Ταβουλάρης ΥΠ.Α.Α.Τ, Ιάκωβος Βαλέρης αντιπρόεδρος ΕΑΣ Νάξου,Κεμάλης Παναγιώτης διατροφολόγος

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους του προγράμματος που αφορούν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα ευρωπαϊκά προϊόντα ΠΟΠ, με πρωταγωνιστή το τυρί «Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ». Επιπλέον, έγινε εκτενής ενημέρωση τόσο για τα υψηλά πρότυπα που εφαρμόζονται κατά τη διαδικασία παραγωγής της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, όσο και για την ιχνηλασιμότητα και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κος Ταβουλάρης σημείωσε την αύξηση των εξαγωγών την τριετία 20-22, καθώς και το όφελος που λαμβάνουν οι Ενώσεις Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στις εκστρατείες προώθησης των γεωργικών προϊόντων της  Ε.Ε. Οι εκστρατείες αυτές, σχεδιάζονται για να δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην αγορά για τους γεωργούς της Ένωσης αλλά και για την ευρύτερη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και για τη βελτίωση των επιχειρήσεών τους.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Καλαϊτζίδης, ο οποίος τόνισε οτι στόχος της καμπάνιας είναι η διεθνής και εγχώρια αναγνώριση του προιόντος στις αγορές, ενημέρωσε το κοινό για τα χαρακτηριστικά της γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, ιδίως όσον αφορά την ποιότητα και τη γεύση και τέλος έκανε αναφορά στις δραστηριότητες προβολής που περιλαμβάνει το πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ στις χώρες-στόχους της καμπάνιας.

Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος εκπρόσωπος εκπρόσωπος της Qualitycert Limited, εκτελεστικού οργανισμού του Προγράμματος.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε με την ομιλία του ο διατροφολόγος, κος Παναγιώτης Κεμάλης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την διατροφική αξία της γραβιέρας Νάξου τονίζοντας ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και πλούσια σε υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Β, καθώς και μεταλλικά άλατα. Επίσης, υπογράμμισε οτι μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το μενού ήταν προσαρμοσμένο στη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, η οποία και ενθουσίασε τους καλεσμένους αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κα Κατερίνα Μονογιού , ο πρώην υπουργός επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κος Παύλος Σαχινίδης, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κος Παύλος Χρηστίδης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αν με ρωτούσες πώς μεγάλωσα, θα σου έλεγα… «με ψωμί και τυρί». Δίνει κι αυτό μια διάσταση των τυριών στην ανθρώπινη διατροφή, στο πέρασμα...

REPORTS

Μετά τη Ρουµανία και τη Βουλγαρία, η Κύπρος γίνεται η τρίτη χώρα που η «Ελληνικά Γαλακτοκοµεία» αποκτά παραγωγική µονάδα.

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection Quality Awards, αλλά και την σπουδαία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...