Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με όρεξη για καλό τυρί χτίζεται το επιτυχημένο brand

Μια νεοσύστατη επιχείρηση στα Κιµµέρια της Ξάνθης είναι το Τυροκοµείο Ντούραλη, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και δύο χρόνια.

Επικεφαλής ο 28χρονος Τολγκά Ντούραλη, απόφοιτος της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου κατέφυγε για να διδαχθεί την επαγγελµατική προσέγγιση µε το τυρί, πέρα από τη συναισθηµατική σύνδεση που απέκτησε µε την τυροκοµία όταν επτά χρονών παιδί βοηθούσε τον παππού του σε ερασιτεχνικές τυροκοµήσεις στον στάβλο του, στο ίδιο ακριβώς σηµείο που σήµερα βρίσκεται το εργαστήριό του. Η µέγιστη δυναµικότητα της µονάδας είναι 500 λίτρα/ηµέρα και όπως ο ίδιος ο κ. Ντούραλη αναφέρει στα µελλοντικά σχέδιά του είναι να µεταφερθεί σε 1-1,5 χρόνο σε καινούργιες εγκαταστάσεις ώστε να έχει µεγαλύτερη παραγωγή να µπορεί να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς αλλα και να δηµιουργήσει περισσότερους κωδικούς να εµπλουτίσει την γκάµα του.

Σήµερα το Τυροκοµείο Ντούραλη παράγει Αιγοπρόβειο τυρί σε άλµη αλλά και πρόβειο γιαούρτι, που είναι ο νέος κωδικός, ο οποίος πλέον διατίθεται στα ράφια στα τοπικά µάρκετ-παντοπωλεία της Ξανθης, ενώ το καλοκαίρι ξεκίνησε και εξαγωγές στη Γερµανία.

«Είµαι η πρώτη γενιά στην τυροκοµία, τα εχω ξεκινήσει όλα από το µηδέν, χτίζοντας καθηµερινά το brand µου στη τοπική αγορά» αναφέρει ο ίδιος και συµπληρώνει: «Ο καθηµερινός αγώνας είναι τεράστιος, οι ώρες πολλές όµως η στήριξη του κόσµου µου δίνει δύναµη να ξεχνάω την κούραση. Στην επιχείρηση µέσα κάνω τα πάντα, από τη συλλογή γάλακτος µέχρι και την παράδοση των τελικών προϊόντων». Σηµειώνεται ότι το Αιγοπρόβειο τυρί έχει πάρει την πιστοποίηση από τον ΕΛΓΟ µε το Ελληνικό σήµα και ένα Χρυσό βραβείο από τα Mediterranean Τaste Αwards 2023.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...