Επικεφαλής ο 28χρονος Τολγκά Ντούραλη, απόφοιτος της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου κατέφυγε για να διδαχθεί την επαγγελµατική προσέγγιση µε το τυρί, πέρα από τη συναισθηµατική σύνδεση που απέκτησε µε την τυροκοµία όταν επτά χρονών παιδί βοηθούσε τον παππού του σε ερασιτεχνικές τυροκοµήσεις στον στάβλο του, στο ίδιο ακριβώς σηµείο που σήµερα βρίσκεται το εργαστήριό του. Η µέγιστη δυναµικότητα της µονάδας είναι 500 λίτρα/ηµέρα και όπως ο ίδιος ο κ. Ντούραλη αναφέρει στα µελλοντικά σχέδιά του είναι να µεταφερθεί σε 1-1,5 χρόνο σε καινούργιες εγκαταστάσεις ώστε να έχει µεγαλύτερη παραγωγή να µπορεί να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς αλλα και να δηµιουργήσει περισσότερους κωδικούς να εµπλουτίσει την γκάµα του.
Σήµερα το Τυροκοµείο Ντούραλη παράγει Αιγοπρόβειο τυρί σε άλµη αλλά και πρόβειο γιαούρτι, που είναι ο νέος κωδικός, ο οποίος πλέον διατίθεται στα ράφια στα τοπικά µάρκετ-παντοπωλεία της Ξανθης, ενώ το καλοκαίρι ξεκίνησε και εξαγωγές στη Γερµανία.
«Είµαι η πρώτη γενιά στην τυροκοµία, τα εχω ξεκινήσει όλα από το µηδέν, χτίζοντας καθηµερινά το brand µου στη τοπική αγορά» αναφέρει ο ίδιος και συµπληρώνει: «Ο καθηµερινός αγώνας είναι τεράστιος, οι ώρες πολλές όµως η στήριξη του κόσµου µου δίνει δύναµη να ξεχνάω την κούραση. Στην επιχείρηση µέσα κάνω τα πάντα, από τη συλλογή γάλακτος µέχρι και την παράδοση των τελικών προϊόντων». Σηµειώνεται ότι το Αιγοπρόβειο τυρί έχει πάρει την πιστοποίηση από τον ΕΛΓΟ µε το Ελληνικό σήµα και ένα Χρυσό βραβείο από τα Mediterranean Τaste Αwards 2023.