Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Με ρυθμό ανάπτυξης 4,5% στα 160 δις δολάρια η αγορά τυριού ως το 2023

Η αγορά τυριού, συμπεριλαμβανομένων των φυτικής προέλευσης, αναμένεται να φτάσει από τα 95,0 δισ. δολάρια το 2023 στα 160,0 δισ. δολάρια μέχρι το 2033, αποκαλύπτοντας μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης σε διάφορα τμήματα της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της Future Market Insights η αγορά τυριού θα επεκταθεί με ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,4% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης από το 2023 έως το 2033, ενώ η αγορά της Βόρειας Αμερικής οδηγεί την αύξηση της ζήτησης.

Στην αύξηση της ζήτησης συμβάλλουν η βελτιωμένη διάρκεια ζωής του προϊόντος, το προφίλ γεύσης, η μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες και τιμές και η χρήση τους σε παγκόσμιες κουζίνες. Μάλιστα, στους λόγους της επέκτασης η αλλαγή των προτιμήσεων των καταναλωτών και των γαστρονομικών εξελίξεων. Η αγορά τυριού εξακολουθεί να αυξάνεται και προσφέρει τόσο στους ήδη καθιερωμένους όσο και στους νέους ανταγωνιστές σημαντικές προοπτικές, καθώς οι παγκόσμιες γευστικές προτιμήσεις διαφοροποιούνται αναφέρει η ανάλυση της Future Market Insights, σύμφωνα με την οποία προκύπτουν ανά είδος- τύπο – μορφή – χρήση τυριού, προκύπτουν τα εξής:

  • Το Βιολογικό Τυρί, που απευθύνεται σε καταναλωτές που φροντίζουν για την υγεία τους, κερδίζει δημοφιλία λόγω των οικολογικών μεθόδων καλλιέργειας.
  • Το Συμβατικό Τυρί παραμένει μια σταθερή επιλογή, ελκύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις και προτιμήσεις.
  • Το Τυρί βασισμένο σε Γαλακτοκομικά Προϊόντα, συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά, εκτιμώμενο για την πλούσια γεύση και υφή του.
  • Το Τυρί βασισμένο σε Φυτικά Προϊόντα, που παρασκευάζεται από εναλλακτικές πηγές, υιοθετείται από την αυξανόμενη καταναλωτική βάση των vegan και ατομικών που αντιμετωπίζουν δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Η  Μοτσαρέλα προσφέρει την χαρακτηριστική ελαστική υφή της, καθιστώντας το μια επιλογή προτίμησης για πίτσες και διάφορα πιάτα.
  • Το Τσένταρ ξεχωρίζει για την έντονη γεύση και την ποικιλία των χρήσεών του, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για σνακ και μαγείρεμα.
  • Το Pepper Jack, γνωστό για την πικάντικη πινελιά του, προσθέτει γεύση σε σάντουιτς και μεξικάνικη κουζίνα.
  • Η Παρμεζάνα έχει μια δυνατή γεύση που συμπληρώνει ζυμαρικά, σαλάτες και πολλά άλλα.
  • Το Γκούντα διακρίνεται για το ομαλό και καρυδί προφίλ του, καθιστώντας το αγαπημένο επιλογής για πολλούς.
  • Τα τυριά  μορφής μπλοκ, κύβοι, κομματάκια, φέτες, αλείμματα, σκόνη, μπαστουνάκια προσφέρουν βολικές επιλογές για ποικίλες μαγειρικές ανάγκες.

Πηγή: openpr.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...