Κατά τα λοιπά, οι ελληνικές συµµετοχές στην έκθεση που άνοιξε πόρτες στην Κολωνία της Γερµανίας από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου, συµµετείχαν πάνω από 300 εξωστρεφείς εταιρείες τροφίµων και ποτών από κάθε γωνιά της χώρας, καθιστώντας την 6η πολυπληθέστερη εθνική συµµετοχή, µετά από εκείνες της Ιταλίας, Κίνας, Ισπανίας, Γερµανίας και Τουρκίας.
Ανάµεσα στις ελληνικές συµµετοχές και ο Αγροτικός Γαλακτοκοµικός Συνεταιρισµός Καλαβρύτων, µε τη ναυαρχίδα των προϊόντων του τη Φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων (βαρελίσια και δοχείου), να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγµατοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων και ενηµερωτικών δράσεων από ελληνικές επιχειρήσεις όπως αυτή του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισµού Ιωαννίνων «ΠΙΝ∆ΟΣ», στο πλαίσιο του προγράµµατος Chickens of Pindos.
Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση την εβδομαδιαία Agrenda
Επιπλέον, έγιναν B2B συναντήσεις από το Ελληνο-Γερµανικό Επιµελητήριο και το Επιµελητήριο Ρεθύµνου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος «Mediterranean Islands for Sustainable Agriculture».
Νέο ρεκόρ συµµετοχής
Με τη συµµετοχή περίπου 8.000 εκθετών από 110 χώρες και πάνω από 140.000 εµπορικών επισκεπτών από σχεδόν 200 χώρες, η φετινή διοργάνωση κατέγραψε νέο ρεκόρ συµµετοχής και διεθνούς αναγνώρισης. Η ελληνική παρουσία οργανώθηκε από την Enterprise Greece και περιλάµβανε Εθνικό Περίπτερο, καθώς και συµµετοχές µε την υποστήριξη των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και ∆υτικής Ελλάδας, αναδεικνύοντας προϊόντα µε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πολλά εκ των οποίων φέρουν τις πιστοποιήσεις ΠΓΕ και ΠΟΠ, που διασφαλίζουν την προέλευση και την ανώτερη ποιότητά τους.
Ζωντανή η γαστρονοµική κουλτούρα της χώρας µας
Οι ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη ζωντανή γαστρονοµική κουλτούρα της Ελλάδας – παγκοσµίως αναγνωρισµένη για τα φρέσκα συστατικά, τις έντονες γεύσεις και τα αποδεδειγµένα οφέλη της για την υγεία. Οι Έλληνες εκθέτες παρουσίασαν προϊόντα που εκφράζουν την ουσία της µεσογειακής διατροφής, προσφέροντας γεύσεις µοναδικές και αυθεντικές.
Μοναδικές γεύσεις και υψηλή ποιότητα
Επαγγελµατίες του κλάδου και διεθνείς συνεργάτες επισκέφθηκαν το εθνικό περίπτερο στις Αίθουσες 10.2, 10.1, 4.2, 2.2, 8.1 και 7.1, για να γνωρίσουν τους Έλληνες παραγωγούς και να ανακαλύψουν τις µοναδικές γεύσεις και την ποιότητα που προσφέρει η ελληνική διατροφή για έναν πιο υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής. Η Anuga, πραγµατοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Koelnmesse της Κολωνίας στη Γερµανία, σε εκθεσιακό χώρο 300.000 τετραγωνικών µέτρων και αποτελεί σηµείο αναφοράς για την παγκόσµια γαστρονοµία.