Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Μέλι, μπράντι & πορτοκάλι για τη γραβιέρα Ρόζη

Τυρί από κατσικίσιο γάλα σε συνεργασία με τοπικούς κτηνοτρόφους της Αργολίδας και νέες γεύσεις και παραλλαγές με μέλι, μπράντι, μοσχάτο, πορτοκάλι αλλά και κάστανο που θα κυκλοφορήσει τα επόμενα Χριστούγεννα, για την πρόβεια Γραβιέρα είναι μερικά από τα επόμενα σχέδια που ετοιμάζει ο Γιώργος Ρόζης.

Ο επικεφαλής του ομώνυμου τυροκομείου στο Αραχναίο Αργολίδας, το οποίο επισκέφθηκε ο Τυροκόμος με αφορμή τη συμμετοχή του στο διακρατικό πρόγραμμα «Say Cheese – Balkan Cheese», απόγονος παππού κτηνοτρόφου και τυροκόμου και εν συνεχεία πατέρα τυροκόμου, ανέλαβε να εξελίξει το έργο τους. Βασικό μέλημά του αυτήν τη στιγμή είναι να διευρύνει τις συνεργασίες του με τους παραγωγούς ώστε να αυξήσει την παραγωγή του και να διαθέσει τα τυριά του και σε εξαγωγές, καλύπτοντας την υφιστάμενη ζήτηση. Σήμερα, εισκομίζει περίπου 1,5 τόνο πρόβειου γάλακτος ημερησίως με βασικό παραγόμενο προϊόν τη Γραβιέρα σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και την προσθήκη υλικών που την διαφοροποιούν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με 60.000 τόνους γάλακτος το χρόνο η κτηνοτροφία στην Κρήτη έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τα προϊόντα μας όπως...

REPORTS

Στην παραγωγή μπήκε από φέτος η πρωτότυπη Γραβιέρα του ψαγμένου τυροκόμου της Ιθάκης, Χρύσανθου Καραβία.

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...