Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Aμετάβλητη η παραγωγή γάλακτος στην Ευρώπη το 2025 με 149,4 εκατ. τόνους

Η παραγωγή γάλακτος στην Ε.Ε. αναμένεται να φτάσει τα 149,4 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (ΜΜΤ) το 2025, με τις ποσότητες αγελαδινού γάλακτος να μειώνονται ελαφρώς στους 145,3 εκατ. τόνου, ενώ η παραγωγή γάλακτος πέρα του αγελαδινού να μένει σταθερή.

Οι προβλέψεις δείχνουν 0,2% χαμηλότερες εκτιμήσεις σε σύγκριση με το 2024, καθώς οι αγρότες αντιμετωπίζουνκάποιες προκλήσεις όπως ακριβότερες εισροές, περιβαλλοντικοί περιορισμοί και ασθένειες, γεγονός που αναγκάζει  τον κλάδο να περιορίσει οριακά την παραγωγή.

Στην πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), επισημάνθηκε πως οι παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος το 2025 θα μειωθούν σε 145,3 εκατομμύρια τόνους, παρά την εκτίμηση του 2024 που ανέρχεται σε 145,6 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή 0,3% πάνω από τα επίπεδα του 2023. Η παραγωγή γάλακτος έχει επηρεαστεί από τη μείωση του αριθμού των αγελάδων, γεγονός που δεν θα αντισταθμιστεί πλήρως από την αυξημένη παραγωγικότητα.

Παράλληλα, οι μέσες τιμές του γάλακτος στην παραγωγή παρουσίασαν ανέκαμψη στις αρχές του 2024. Ωστόσο, η εγχώρια κατανάλωση ρευστού γάλακτος αναμένεται να μειωθεί σε 23,5 εκατ. τόνους το 2025, καταγράφοντας πτώση 0,3%. Η μείωση της παραγωγής γάλακτος θα επηρεάσει επίσης τη χρήση του στη βιομηχανία, αναγκάζοντας τους μεταποιητές να λάβουν στρατηγικές αποφάσεις για τα προϊόντα τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η μέση τυπική τιμή του γάλακτος στην Ευρώπη για τον Αύγουστο του 2025 καταγράφηκε στα 49,83 €/100 kg (0,4983 ευρώ/κιλό), σύμφωνα με τη σύγκριση...

REPORTS

Κοντά στα 355,87 δισ. ευρώ υπολογίζει την αξία της ευρωπαϊκής αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων ως το 2035 η ερευνητική εταιρεία IndexBox.

REPORTS

Η διαρκώς μειωμένη διατροφική επάρκεια της Ελλάδας σε αγελαδινό γάλα, η οποία αυξάνει το έλλειμα της χώρας ως προς το ισοζύγιο κρέατος-γάλακτος, αλλά και...

REPORTS

Το ελβετικό τυρί γκρουγιέρ ΠΟΠ αναδείχθηκε κορυφαίο για το 2025 στον διεθνή διαγωνισμό Mondial du Fromage που έλαβε χώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Tours...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...