Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Μέλι, μπράντι & πορτοκάλι για τη γραβιέρα Ρόζη

Τυρί από κατσικίσιο γάλα σε συνεργασία με τοπικούς κτηνοτρόφους της Αργολίδας και νέες γεύσεις και παραλλαγές με μέλι, μπράντι, μοσχάτο, πορτοκάλι αλλά και κάστανο που θα κυκλοφορήσει τα επόμενα Χριστούγεννα, για την πρόβεια Γραβιέρα είναι μερικά από τα επόμενα σχέδια που ετοιμάζει ο Γιώργος Ρόζης.

Ο επικεφαλής του ομώνυμου τυροκομείου στο Αραχναίο Αργολίδας, το οποίο επισκέφθηκε ο Τυροκόμος με αφορμή τη συμμετοχή του στο διακρατικό πρόγραμμα «Say Cheese – Balkan Cheese», απόγονος παππού κτηνοτρόφου και τυροκόμου και εν συνεχεία πατέρα τυροκόμου, ανέλαβε να εξελίξει το έργο τους. Βασικό μέλημά του αυτήν τη στιγμή είναι να διευρύνει τις συνεργασίες του με τους παραγωγούς ώστε να αυξήσει την παραγωγή του και να διαθέσει τα τυριά του και σε εξαγωγές, καλύπτοντας την υφιστάμενη ζήτηση. Σήμερα, εισκομίζει περίπου 1,5 τόνο πρόβειου γάλακτος ημερησίως με βασικό παραγόμενο προϊόν τη Γραβιέρα σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και την προσθήκη υλικών που την διαφοροποιούν.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...