Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επέκταση με πικάντικες ετικέτες γραβιερας και κατσικίσιο γάλα βλέπει η Γρατσάνης

Ετικέτες με διαφοροποιημένα συστατικά όπως η κατσικίσια Γραβιέρα, η Γραβιέρα μετσίλι, η αγελαδινή, η καπνιστή και η Γραβιέρα με μπούκοβο, ανήκουν στην πλούσια γκάμα προϊόντων της Γρατσάνης Τυροκομικά Μόρνου με έδρα το Καστράκι Φωκίδας.

του Γιώργου Λαμπίρη

Τα επόμενά της βήματα σχεδιάζει αυτή την περίοδο η εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, Γρατσάνης Τυροκομικά Μόρνου, η οποία  επιχείρηση διαθέτει το 50% της παραγωγής της στο ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων, δύο στη Ναύπακτο και ένα στην περιοχή του Ζωγράφου Αττικής, ενώ το υπόλοιπο 50% διατίθεται μέσω χονδρικής σε μικρά σημεία πώλησης πανελλαδικά και σε εξαγωγές. Όπως αναφέρει ο εκ των επικεφαλής της εταιρείας, Στέργιος Γρατσάνης, τέταρτη γενιά τυροκόμοι μαζί με την αδελφή του, επίκειται η δημιουργία ενός ακόμη σημείου πώλησης στη Ναύπακτο ενώ στόχος είναι η δημιουργία και δεύτερου καταστήματος στην Αττική και ενός σημείου στην Πάτρα καθώς και η επέκταση του τυροκομείου, ενώ σημειώνει ότι

το πρώτο κατάστημα λιανικής δημιουργήθηκε στην περιοχή δραστηριοποίησης της εταιρείας από τον πατέρα του πριν από 35 χρόνια. Η προμήθεια της πρώτης ύλης γίνεται από κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, εισκομίζοντας έως και 5 τόνους ημερησίως με δυνατότητα παραγωγής που μπορεί να ανέλθει σε έως και πενταπλάσιες ποσότητες από τις σημερινές.

Xρυσό Bραβείο στα πλαίσια της 3ης Aξιολόγησης Ελληνικών Τυριών απέσπασε η Κατσικίσια Γραβιέρα, το νέο προϊόν της Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης, με ήπιο χαρακτήρα κι απαλή υφή.

Στον τομέα των εξαγωγών η Γρατσάνης στέλνει τα προϊόντα της στην Πολωνία, στη Γερμανία, ενώ ξεκινάει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το πρόγραμμα εξατομικευμένης εκπαίδευσης και πιστοποίησης για επαγγελματίες τυροκομικών προϊόντων της Whole Foods Market θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την εξαγωγή...

REPORTS

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, με το ιδιαίτερο ανάγλυφο, την τοπική χλωρίδα και τις ξεχωριστές συνθήκες, έχουν καταγραφεί δεκάδες είδη τυριών, από γάλατα ημιεκτατικών...

FARMING

Το μικροβιακό οικοσύστημα κρίνεται ως ένα εκ των σημαντικότερων παραγόντων που επικρατεί κατά την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου ωρίμανσης, επηρεάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο...

FARMING

Στη γαλακτοβιομηχανία εγκυμονούν κίνδυνοι που σχετίζονται με την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, προκαλώντας διάφορα προβλήματα στα τυριά, όπως φούσκωμα, αλλοίωση της δομής και ανάπτυξη ανεπιθύμητης...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...