Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά

Μια συνταγή µε ρίζες που χάνονται στο χρόνο δίνει ένα τυρί µε έντονη και πικάντικη γεύση που ξεχειλίζει αρώµατα.

Ο λόγος για το βραβευµένα στα βραβεία AFFA Κεφαλοτύρι Νάξου 12µηνης ωρίµανσης του Νικόλα Πιτταρά, που παράγεται από 100% αγελαδινό γάλα από την ιδιόκτητη µονάδα στη Νάξο.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η κτηνοτροφική µονάδα µονάδα Πιτταρά, που παράγει 3.000 τόνους γάλακτος κατ’ έτος, το 2022 έλαβε πιστοποίηση τόσο για την παραγωγή των προϊόντων της, κρέας και τυροκοµικά, από µη γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές, όσο και για την καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων της. Το σύγχρονο τυροκοµείο κοντά στο χωριό Μέλανες είναι άρτια εξοπλισµένο ενώ σε µικρή απόσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις όπου εκτρέφονται κάτω από τον αιγαιοπελαγίτικο ήλιο 550 βοοειδή για παραγωγή γάλακτος και κρέατος. Στα οικογενεια­κά κτήµατα καλλιεργούνται καλαµπόκι και χειµερινά σιτηρά, ένα µεγάλο µέρος από τις χορτονοµές που χρειάζεται η µονάδα µε όφελος όχι µόνο την αυτοδυναµία σε τροφή αλλά την εξασφάλιση της ποιότητάς της. Σηµειώνεται ότι τα τυροκοµικά Πιτταρά, και ιδιαίτερα η ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου και η ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου 12µηνης ωρίµανσης, έχουν επανειληµµένα -και το 2023- βραβευθεί σε διαγωνισµούς γεύσης και ποιότητας.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...