Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα ταξίδι γεύσης στη γη της Αμφιλοχίας από τους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας

Την επέκταση στις διεθνείς αγορές παράλληλα µε την εσωτερική αγορά θέτει ως επόµενο στόχο του το brand τυροκοµικών προϊόντων Αµφιλοχίας, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου Θωµά Κουτσουπιά και πιο συγκεκριµένα σε µια αναλογία πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό της τάξης του 50-50, ενώ αναµένεται η εκκίνηση παραγωγής και τυριών µακριάς ωρίµανσης.

O λόγος για την υπερσύγχρονη µονάδα επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκοµικών προϊόντων στην Κεχρινιά Αγρινίου, η οποία ιδρύθηκε το 2008 και βρίσκεται σε λειτουργία από το 2016, προερχόµενη από τα σπλάχνα του Συνεταιρισµού «Ένωση Αγρινίου» ο οποίος πλησιάζει τα 100 χρόνια ιστορίας.

Η Αµφιλοχίας Γη, στηριζόµενη στις δυνατές και µακροχρόνιες σχέσεις µε τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας, στην ανάγκη για προσφορά τυροκοµικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, στην καθιέρωση των πλέον υψηλών προτύπων παραγωγής, στο σεβασµό του φυσικού περιβάλλοντος και της παράδοσης, αλλά και στις ανάγκες και τις προτεραιότητες του καταναλωτή, προσδοκά να δηµιουργήσει ένα σήµα κατατεθέν, απόλυτα αναγνωρίσιµο από τον Έλληνα καταναλωτή, το οποίο θα πιστοποιεί τη µοναδικότητα, την αυθεντικότητα, τη γνησιότητα και την υπεροχή των γεύσεων Αµφιλοχίας Γη.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι το 2020 αποτέλεσε µια χρονιά ορόσηµο για το brand, το οποίο µε µια πλήρως ανανεωµένη και σύγχρονη εικόνα εδραιώνει την παρουσία του στην ελληνική αγορά µε συνολικά πέντε προϊοντικές ετικέτες στην κατηγορία του τυριού: Φέτα,  Γραβιέρα,  Κεφαλογραβιέρα,  Πεκορίνο και  Τσαλαφούτι, ενώ µε µια ολοκληρωµένη digital καµπάνια απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ιδιαίτερο, αυθεντικό και αξιόπιστο προϊόν υψηλής ποιότητας από επιλεγµένες, αγνές πρώτες ύλες και µε εξασφαλισµένη γνησιότητα γεύσεων. Τα παραδοσιακά προϊόντα της Αµφιλοχίας Γη διατίθενται αποκλειστικά στο δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...