Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Απρόσκοπτη αύξηση της κατανάλωσης τυροκομικών στη Νότια Κορέα με οδηγό την Mozzarella

Ακάθεκτη συνεχίζει η αυξημένη ζήτηση για τυροκομικά προϊόντα στη Νότια Κορέα, με οδηγούς τη mozzarella και το τσένταρ. Άξιο αναφοράς είναι ότι, ελέω ισχνής παρουσίας εγχώριων τυριών, η ασιατική χώρα σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στις εισαγωγές προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA).

Οι ΗΠΑ αποτελούν την κύρια προμηθευτή τυριού στην αγορά της Noτίου Κορέας, κατέχοντας ένα μερίδιο αγοράς που άγγιζε το 34% το 2023, όμως σταδιακά αρχίζει να «νιώθει την ανάσα» και άλλων χωρών, ιδίως της Νέας Ζηλανδίας, της Γερμανίας και της Δανίας που φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά. Από άποψη προϊόντων, περισσότερο από το 50% των εισαγωγών τυροκομικών προϊόντων στην αγορά της Νοτίου Κορέας αφορούν τη mozzarella, ενώ αυξημένη ζήτηση υπάρχει και για άλλες κατηγορίες, όπως το τσένταρ, τα κρεμώδη και τα επεξεργασμένα τυριά.

Η διαρκής ανάπτυξη της αγοράς τυροκομικών της Νοτίου Κορέας δεν αναμένεται να σταματήσει ούτε εντός του 2025, αφού το τυρί τείνει να αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο της διατροφής των κατοίκων της ασιατικής χώρας. Άξιο αναφοράς είναι ότι, λόγω της ύφεσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Νοτίου Κορέας έχουν δει σημαντική αύξηση της τιμής τους, ενώ η αγορά χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Την αυξημένη ζήτηση για mozzarella σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτεί η υιοθεσία δυτικών συνηθειών  και φαγητών, όπως ζυμαρικά, πίτσα και burger, ενώ πολλές αλυσίδες fast food διείσδυσαν στην αγορά της Νοτίου Κορέας ανοίγοντας παραρτήματα εντός της χώρας. Η παρείσφρηση ξενικών φαγητών έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για την «άνθιση» της fusion κουζίνας, με τον συνδυασμό παραδοσιακών κορεατικών φαγητών με συστατικά από ξένες κουζίνες. Ειδικά, υλικά όπως κρέμες και τυριά έχουν ενσωματωθεί σε κορεάτικα πιάτα που παραδοσιακά είναι αρκετά πικάντικα, προκειμένου να τους δώσουν μια κρεμώδη υφή για εξισορρόπηση της γεύσης.

Πληροφορίες από The Cattle Site

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με φιλοδοξία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια να πείσει έστω και ένα άτομο να επιλέξει ως καριέρα του την τυροκομία, ένας Γάλλος οινοποιός ίδρυσε...

REPORTS

Μικρά περιθώρια κέρδους για την βιομηχανία γαλακτοκομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελέω του μεγάλου κόστους παραγωγής και χαμηλών τιμών, δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του...

REPORTS

Σημαντική συμβολή στη μείωση εκπομπών αερίων από τη κτηνοτροφία προσφέρει η χημική ουσία Bovaer που παράγεται από την εταιρεία dsm-firmenich, και που αποτελεί χρήσιμο...

REPORTS

Την πρόθεση τους να συγχωνευτούν με σκοπό τη δημιουργία μιας ηγετικής γαλακτοβιομηχανίας εξέφρασαν FrieslandCampina και Milcobel. Βάσει των οικονομικών επιδόσεων των δύο πλευρών το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...