Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Απρόσκοπτη αύξηση της κατανάλωσης τυροκομικών στη Νότια Κορέα με οδηγό την Mozzarella

Ακάθεκτη συνεχίζει η αυξημένη ζήτηση για τυροκομικά προϊόντα στη Νότια Κορέα, με οδηγούς τη mozzarella και το τσένταρ. Άξιο αναφοράς είναι ότι, ελέω ισχνής παρουσίας εγχώριων τυριών, η ασιατική χώρα σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στις εισαγωγές προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA).

Οι ΗΠΑ αποτελούν την κύρια προμηθευτή τυριού στην αγορά της Noτίου Κορέας, κατέχοντας ένα μερίδιο αγοράς που άγγιζε το 34% το 2023, όμως σταδιακά αρχίζει να «νιώθει την ανάσα» και άλλων χωρών, ιδίως της Νέας Ζηλανδίας, της Γερμανίας και της Δανίας που φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά. Από άποψη προϊόντων, περισσότερο από το 50% των εισαγωγών τυροκομικών προϊόντων στην αγορά της Νοτίου Κορέας αφορούν τη mozzarella, ενώ αυξημένη ζήτηση υπάρχει και για άλλες κατηγορίες, όπως το τσένταρ, τα κρεμώδη και τα επεξεργασμένα τυριά.

Η διαρκής ανάπτυξη της αγοράς τυροκομικών της Νοτίου Κορέας δεν αναμένεται να σταματήσει ούτε εντός του 2025, αφού το τυρί τείνει να αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο της διατροφής των κατοίκων της ασιατικής χώρας. Άξιο αναφοράς είναι ότι, λόγω της ύφεσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Νοτίου Κορέας έχουν δει σημαντική αύξηση της τιμής τους, ενώ η αγορά χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Την αυξημένη ζήτηση για mozzarella σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτεί η υιοθεσία δυτικών συνηθειών  και φαγητών, όπως ζυμαρικά, πίτσα και burger, ενώ πολλές αλυσίδες fast food διείσδυσαν στην αγορά της Νοτίου Κορέας ανοίγοντας παραρτήματα εντός της χώρας. Η παρείσφρηση ξενικών φαγητών έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για την «άνθιση» της fusion κουζίνας, με τον συνδυασμό παραδοσιακών κορεατικών φαγητών με συστατικά από ξένες κουζίνες. Ειδικά, υλικά όπως κρέμες και τυριά έχουν ενσωματωθεί σε κορεάτικα πιάτα που παραδοσιακά είναι αρκετά πικάντικα, προκειμένου να τους δώσουν μια κρεμώδη υφή για εξισορρόπηση της γεύσης.

Πληροφορίες από The Cattle Site

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Στο συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2025, τονίστηκε ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα κτηνοτροφίας, τα οποία χρειάζονται ευέλικτα εργαλεία στήριξης ώστε...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή μειώνει τη διαθεσιμότητα και τη διατροφική αξία των τροφών που καταναλώνουν οι αγελάδες, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να στρέφονται σε εναλλακτικές...

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...