Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε κοινό brand «Balkan cheese» προσβλέπουν τα τυριά των βαλκανίων

Το πράσινο φως για την υλοποίησή της έλαβε η διακρατική συνεργασία με τίτλο «Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας “Say cheese! Balkan cheese”» με απόφαση του γ.γ. Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη, καθώς εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014 – 2020 ( Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.3 – Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία, ύψους 234.392,60 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER/CLLD).

Συντονιστής του σχεδίου συνεργασίας είναι η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, ενώ συμμετέχουν συνολικά 13 Ομάδες Τοπικής Δράσης, εκ των οποίων τρεις από την Ελλάδα (Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., Αχαΐα Α.Ε., Αναπτυξιακή Ολυμπίας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.) και οι υπόλοιπες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.

Το φιλόδοξο σχέδιο «Say cheese! Balkan cheese» αφορά στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου των Βαλκανικών τυριών αλλά και της δυναμικής που κρύβεται πίσω από την ομοιότητα και ιδιαιτερότητα των «κοινών» μας τυριών, τις τοπικές παραδοσιακές μεθόδους και πρώτες ύλες παραγωγής και την παράδοση και τον πολιτισμό που συνυπάρχει με την τυροκομία. Στους στόχους του σχεδίου είναι η δικτύωση και συνεργασία των τυροκόμων και των παραγωγών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, σε προγράμματα γνωριμίας, γευσιγνωσίας και προβολής των τοπικών τυριών, η ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των Δρόμων τυριού των Βαλκανίων. Βασικό μέλημα η δημιουργία ενός νέου brand «Balkan cheese», μιας κοινής ταυτότητας για τα Βαλκανικά τυριά, την κουλτούρα της γαλακτοκομίας και τους δρόμους τυριού των Βαλκανίων, σφραγίζοντας έτσι τη διαχρονική σχέση και τα κοινά στοιχεία των βαλκανικών λαών.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

REPORTS

Σε νέα εποχή αβεβαιότητας εισέρχεται η ζώνη γάλακτος και ο κλάδος των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα, καθώς οι ακριβές ζωοτροφές οδηγούν σε συρρίκνωση της εγχώριας...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έχοντας κλείσει τριάντα χρόνια συνεργασίας με την ένωση Καλαβρύτων για τη βαρελίσια φέτα, ο «ΒΑΡΕΛΑΣ», όπως όλοι πια τον αποκαλούν, Σωτήρης Μπίσας από το...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βήµα διαφοροποίησης, διατηρώντας ωστόσο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, αποτελεί για την τυροκοµεία Μπάφα η έναρξη παραγωγής φέτας µε τσίλι, κίνηση που στοχεύει να της...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Tyrokomos.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.