Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Κασέρι ΠΟΠ από την Τυροκομικά Προϊόντα Αμάραντος

Πλούσιο άρωµα κι ελαφριά βουτυρένια γεύση, η οποία γίνεται πικάντικη κατά την ωρίµανση, χαρακτηρίζει το Κασέρι ΠΟΠ Αµάραντος, που παρασκευάζεται από γάλα αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής µε τον παραδοσιακό τρόπο, µε ζύµωµα και αλάτισµα στο χέρι.

Η ιστορία της εταιρείας Αµάραντος έλκει τις ρίζες της στο οµώνυµο ορεινό χωριό της Πίνδου, όπου το 1986 ο Θεόδωρος Παίδης δηµιούργησε ένα µικρό παρασκευαστήριο τυριού. Με την πάροδο του χρόνου τόσο η πλούσια και αυθεντική γεύση, όσο και η προσήλωση στη σταθερή ποιότητα, δηµιούργησαν την ανάγκη για µεγαλύτερη και πιο οργανωµένη παραγωγή. Σήµερα πλέον η παραγωγή γίνεται στη σύγχρονη µονάδα τυροκοµικών προϊόντων στην Καλαµπάκα µε υψηλές προδιαγραφές παραγωγής αλλά µε την ίδια προσήλωση στην παράδοση για ποιότητα και αυθεντική γεύση. Όλα τα προϊόντα παράγονται από πρόβειο και γίδινο γάλα το οποίο συλλέγεται καθηµερινά από παραγωγούς χωριών της ορεινής Πίνδου, γεγονός που σύµφωνα µε τους ανθρώπους του τυροκοµείου, εγγυάται τόσο για τη γεύση, όσο και για την ποιότητα, η οποία έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισµούς. Στο τυροκοµείο Αµάραντος, εκτός από το Κασέρι ΠΟΠ, παράγεται µια µεγάλη γκάµα τυριών όπως Φέτα ΠΟΠ, Γραβιέρα, Μανούρι ΠΟΠ, Ελαφρύ τυρί, Γιαούρτι πρόβειο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...