Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Aμετάβλητη η παραγωγή γάλακτος στην Ευρώπη το 2025 με 149,4 εκατ. τόνους

Η παραγωγή γάλακτος στην Ε.Ε. αναμένεται να φτάσει τα 149,4 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (ΜΜΤ) το 2025, με τις ποσότητες αγελαδινού γάλακτος να μειώνονται ελαφρώς στους 145,3 εκατ. τόνου, ενώ η παραγωγή γάλακτος πέρα του αγελαδινού να μένει σταθερή.

Οι προβλέψεις δείχνουν 0,2% χαμηλότερες εκτιμήσεις σε σύγκριση με το 2024, καθώς οι αγρότες αντιμετωπίζουνκάποιες προκλήσεις όπως ακριβότερες εισροές, περιβαλλοντικοί περιορισμοί και ασθένειες, γεγονός που αναγκάζει  τον κλάδο να περιορίσει οριακά την παραγωγή.

Στην πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), επισημάνθηκε πως οι παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος το 2025 θα μειωθούν σε 145,3 εκατομμύρια τόνους, παρά την εκτίμηση του 2024 που ανέρχεται σε 145,6 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή 0,3% πάνω από τα επίπεδα του 2023. Η παραγωγή γάλακτος έχει επηρεαστεί από τη μείωση του αριθμού των αγελάδων, γεγονός που δεν θα αντισταθμιστεί πλήρως από την αυξημένη παραγωγικότητα.

Παράλληλα, οι μέσες τιμές του γάλακτος στην παραγωγή παρουσίασαν ανέκαμψη στις αρχές του 2024. Ωστόσο, η εγχώρια κατανάλωση ρευστού γάλακτος αναμένεται να μειωθεί σε 23,5 εκατ. τόνους το 2025, καταγράφοντας πτώση 0,3%. Η μείωση της παραγωγής γάλακτος θα επηρεάσει επίσης τη χρήση του στη βιομηχανία, αναγκάζοντας τους μεταποιητές να λάβουν στρατηγικές αποφάσεις για τα προϊόντα τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή μειώνει τη διαθεσιμότητα και τη διατροφική αξία των τροφών που καταναλώνουν οι αγελάδες, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να στρέφονται σε εναλλακτικές...

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Η ελληνική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν τις εξαγωγές. Από τη μείωση της αυτάρκειας, έως τον ανταγωνισμό για την παραδοσιακή φέτα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...