Ο πατέρας, Παναγιώτης Μανούσης, κτηνοτρόφος από το 1997 µε πολυετή εµπειρία στον κλάδο, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, ακολουθώντας τα ίχνη του πατέρα του, ενώ ο Ματθαίος Μανούσης, απόφοιτος της Γαλακτοκοµικής Σχολής, συνεισφέρει µε τις γνώσεις του στην εκτροφή των ζώων και στην επεξεργασία του γάλακτος.
Το τυροκοµείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην κτηνοτροφική µονάδα της οικογένειας και αξιοποιεί αποκλειστικά το γάλα που προέρχεται από τα ζώα της δικής τους φάρµας. Η κτηνοτροφική µονάδα της οικογένειας Μανούση φιλοξενεί 300 πρόβατα Assaf και 250 κατσίκια ∆αµασκού, δύο ειδών που είναι ιδιαίτερα προσαρµοσµένα στις κλιµατολογικές συνθήκες της περιοχής και προσφέρουν υψηλής ποιότητας γάλα. Η οικογένεια επιλέγει να εκτρέφει τα ζώα της µονάδας της µε βιολογικές µεθόδους, διασφαλίζοντας έτσι την αυθεντικότητα και την αγνότητα των προϊόντων της. Η φροντίδα και η επαφή µε τα ζώα κινητοποιεί καθηµερινά τους τυροκόµους, καθώς τους βοηθά να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τους γεµίζει ενέργεια. Τα προϊόντα της «BIOFARMA Μανούση» πωλούνται στη κτηνοτροφική µονάδα, ενώ προσφέρεται και υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης σε όλο τον Έβρο.
Στην κορυφή των προτιμήσεων το βιολογικό αιγοπρόβειο τυρί
Το τυροκοµείο «BIOFARMA Μανούση» παράγει µια ποικιλία από εξαιρετικά γαλακτοκοµικά προϊόντα, όλα φτιαγµένα από φρέσκο γάλα που προέρχεται από τα ζώα της δικής τους κτηνοτροφικής µονάδας. Τα προϊόντα τους περιλαµβάνουν αιγοπρόβειο, πρόβειο, γίδινο και κίτρινο τυρί, τα οποία παρασκευάζονται µε απόλυτο σεβασµό στην παράδοση και τη φυσικότητα της πρώτης ύλης.
Όπως αναφέρει χαρακτηρίστηκα ο τυροκόµος «Κάθε τύπος τυριού έχει τους δικούς του πιστούς υποστηρικτές». Το αιγοπρόβειο τυρί, µε την πλούσια και έντονη γεύση του, είναι ιδιαίτερα δηµοφιλές στην τοπική κοινότητα και ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και την εξαιρετική του ποιότητα. Το πρόβειο τυρί, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, προσφέρει µία µοναδική γεύση που αναδεικνύει τις παραδοσιακές συνταγές, ενώ το γίδινο τυρί, µε την ελαφρώς πιο ήπια γεύση του, αποτελεί µια εναλλακτική για όσους προτιµούν τυριά µε πιο ήπιο χαρακτήρα. Το κίτρινο τυρί, µε την εξαιρετική υφή και γεύση του, είναι ιδανικό για συνδυασµούς µε κρασί, ξηρούς καρπούς ή φρούτα, προσφέροντας µία πραγµατική γευστική απόλαυση.
Όλα τα τυριά παρασκευάζονται παραδοσιακά µε φρέσκο γάλα, χωρίς την προσθήκη χηµικών συντηρητικών. Η αυθεντική γεύση, η πλούσια υφή και η φυσική φρεσκάδα τους τα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικά στους καταναλωτές. «Θα θέλαµε οι καταναλωτές να µπορούν να αναγνωρίσουν αµέσως ότι πρόκειται για εκλεκτό προϊόν, απολαµβάνοντας κάθε µπουκιά», λέει ο παραγωγός. Να σηµειωθεί ότι τα προϊόντα της «BIOFARMA Μανούση» διατίθενται κυρίως στη κτηνοτροφική µονάδα, όπου οι πελάτες µπορούν να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να µάθουν περισσότερα για τη διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον, προσφέρουν υπηρεσία κατοίκον µεταφοράς σε όλο τον Έβρο, εξασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα τους φτάνουν φρέσκα και έγκαιρα στους καταναλωτές.