Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Say cheese! Balkan cheese» στην Ανατολική Πελοπόννησο την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

Όλες οι νέες τάσεις στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε 4 εργαστήρια αυστηρά για παραγωγούς και τυροκόμους της Ανατολικής Πελοποννήσου (περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ Πάρνωνα).

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο υλοποίησης της τοπικής δράσης 3.2.2 «Εργαστήρια για τους παράγωγους», υποδράση 3.2.2.α. «Εργαστήρια και σεμινάρια» του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, προσκαλεί τους παραγωγούς και τυροκόμους της περιοχής της Ανατολικής Πελοποννήσου να συμμετάσχουν στα εργαστήρια για δράσεις ενημέρωσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων που θα υλοποιηθούν το διάστημα Φεβρουάριος – Μάρτιος 2024 (συνολικά 4 εργαστήρια), σχετικά με:

  • τις νέες τάσεις στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας από αίγειο γάλα,
  • τις δυνατότητες συμβολής των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στο τοπικό τουριστικό προϊόν, μέσα από δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων στους δρόμους τυριού του Πάρνωνα. (αυτή η ενότητα θα αφορά τους τυροκόμους με επιτόπου επισκέψεις με αντικείμενα τα επισκέψιμα τυροκομεία, τις δυνατότητες χρηματοδότησης και τους δρόμους του τυριού στην Πελοπόννησο).

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακα Λακωνίας και ώρα 19.30 στο κέντρο Φουλ του Μεζέ.

Εισηγητές:

  • Σταύρος Αραχωβίτης, Γεωπόνος MSc
  • Κωνσταντίνα Μάζη, τεχνολόγος Γεωπόνος, σύμβουλος γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής έως 05/02/2024 (με αποστολή e-mail: akodella@parnonas.gr ikalaver@parnonas.gr ή τηλεφωνική επικοινωνία στα γραφεία της Εταιρείας, 27570-22807, υπεύθυνες Άννα Κοδέλλα, Ιβάνα Κάλαβερ).

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...