Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards αυτής της χρονιάς θα είναι μεγαλύτερα και πιο διεθνή από ποτέ, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί συμμετοχές από 45 διαφορετικές χώρες.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Οβιέδο της Ισπανίας την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει μέρος του φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021.

Τυριά από την Ινδία, τη Γουατεμάλα, την Ιαπωνία, την Κολομβία, το Ισραήλ και την Ουκρανία θα παρουσιαστούν μαζί με κεφάλια και φέτες τυριών από τις χώρες με τους πιο φημισμένους τυροκόμους του κόσμου, καθώς πάνω από 4.000 προϊόντα θα υποβληθούν σε τυφλή δοκιμή σε μία ημέρα, στο Palacio de Exposiciones y Congresos. Τα Χάλκινα, Αργυρά, Χρυσά και Υπερ-Χρυσά βραβεία θα αποφασιστούν κατά την πρωινή κριτική αξιολόγηση, προτού γίνει ανάλυση των κορυφαίων 16 μπροστά σε ζωντανό κοινό, για να βρεθεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της χρονιάς.

Η 33η συνάντηση για την απονομή των βραβείων World Cheese Awards, με διοργανωτή το Guild of Fine Food, θα αποτελεί τη βασική εκδήλωση του φεστιβάλ International Cheese Festival, που διεξάγει το Instituto del Queso σε συνεργασία με το Πριγκιπάτο των Αστουριών και το Δημοτικό συμβούλιο του Οβιέδο. Αυτή η εκδήλωση για καταναλωτές και εμπόρους θα περιλαμβάνει μια αγορά διεθνών προϊόντων τυριού, μια έκθεση που θα παρουσιάζει τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά των Αστουριών, μια σειρά από γαστρονομικές παραστάσεις stand-up comedy για το τυρί και ένα ευρύ πρόγραμμα με φόρουμ και παρουσιάσεις όπου θα αναλογιστούμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τυριού

Το Guild of Fine Food και το Instituto del Queso θα διεξάγουν μαζί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για το τυρί που έχει λάβει χώρα στον κόσμο, καθώς η διεθνής κοινότητα του τυριού θα συναντηθεί ξανά ύστερα από μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την αβεβαιότητα, την επιμονή και την πρωτοπορία.

Στατιστικά στοιχεία του διαγωνισμού World Cheese Awards 2021: 

  • 4.079 συμμετοχές
  • Αύξηση συμμετοχών κατά 7,2% σε σχέση με το 2019
  • Συμμετοχές που αντιπροσωπεύουν 45 διαφορετικές χώρες από έξι ηπείρους
  • 825 συμμετέχουσες εταιρείες
  • 230 κριτές από περισσότερα από 35 έθνη
  • 10.000 επισκέπτες
  • 100 εκθέτες

Η κοινοπραξία Parmigiano Reggiano Consortium, χορηγός του διαγωνισμού World Cheese Awards 2021, θα διεξάγει επίσης μια διαδικτυακή δημοπρασία ενός κεφαλιού Parmigiano Reggiano ηλικίας 21 ετών. Το κεφάλι θα εκτεθεί στον διαγωνισμό World Cheese Awards και η δημοπρασία θα διεξαχθεί από 27 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου στο https://givergy.uk/parmigianoreggiano2021. Όλα τα έσοδα θα δωριστούν σε έργα αλληλεγγύης που θα επιλέξει η κοινοπραξία Parmigiano Reggiano Consortium.

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και θα αποτελεί μέρος του φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 3 έως το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στο Palacio de Exposiciones y Congresos του Οβιέδο, στην Ισπανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία World Cheese Awards, για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αποτελέσματα με προτεραιότητας, καθώς και για  υλικό εικόνων και βίντεο, επικοινωνήστε με τον:

Sam Brice της εταιρείας Freshly Ground PR

+44 (0) 7961 635960

sam@freshlygroundpr.co.uk

Βραβεία World Cheese Awards

Τα βραβεία World Cheese Awards φιγουράρουν στο ημερολόγιο κάθε λάτρη του τυριού, συγκεντρώνοντας τυροκόμους, πωλητές, αγοραστές, καταναλωτές και σχολιαστές τροφίμων από όλον τον κόσμο εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Είναι μια γιορτή που τιμάει την παράδοση, την πρωτοπορία και την αριστεία στην παρασκευή τυριού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου «αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα» (χωρίς να συμμετέχουν γιαούρτια, κρέμες, βούτυρα ή άλλου είδους γαλακτοκομικά) που αναδεικνύει τους καλύτερους τυροκόμους του κόσμου, από μικρούς παρασκευαστές μέχρι γνωστά διεθνή ονόματα.

Οι κριτές χωρίζονται σε ομάδες των δύο ή των τριών και εντοπίζουν τα τυριά που αξίζουν Χάλκινο (Bronze), Αργυρό (Silver) ή Χρυσό (Gold) βραβείο. Εξετάζουν την όψη, την αίσθηση, τη μυρωδιά και τη γεύση κάθε προϊόντος που συμμετέχει, βαθμολογώντας πτυχές όπως η εμφάνιση του φλοιού και του εσωτερικού, καθώς και το άρωμα, το σώμα και τη σύσταση του τυριού. Οι περισσότεροι βαθμοί απονέμονται για τη γεύση και την αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Έπειτα, κάθε ομάδα προτείνει ένα πραγματικά εξαιρετικό τυρί από το τραπέζι της ως υποψήφιο για το Υπερ-Χρυσό (Super Gold) βραβείο. Αυτά τα τυριά αποτελούν την παγκόσμια αφρόκρεμα και αξιολογούνται για άλλη μια φορά από την Τελική Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται από 16 διεθνώς αναγνωρισμένους ειδήμονες. Ο κάθε ένας από αυτούς επιλέγει ένα τυρί το οποίο προάγει στον τελικό γύρο της αξιολόγησης. Στη συνέχεια, η Τελική Κριτική Επιτροπή, που αντιπροσωπεύει όλες τις γωνιές της Γης, συζητάει τους τελικούς 16 φιναλίστ μπροστά σε ένα ζωντανό κοινό καταναλωτών και εμπόρων, προτού επιλέξει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή σε ζωντανή μετάδοση στο WCA TV.

Ιστότοπος: www.gff.co.uk/wca 

Instagram: @guildoffinefood 

Twitter: @guildoffinefood 

#WorldCheeseAwards 

Φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival  

Το Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021 αποτελεί την πιο σημαντική γαστρονομική εκδήλωση της χρονιάς και θα διεξαχθεί στο Palacio de Exposiciones y Congresos (PEC) του Οβιέδο, από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Με όλη την προσοχή στραμμένη στο τυρί, το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα διαθέτει μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται ο εορτασμός του World Cheese Awards 2021, του πιο σημαντικού διαγωνισμού τυριού παγκοσμίως.

Το Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021 θα αποτελέσει φέτος τον πιο σημαντικό εκθεσιακό χώρο για τον κλάδο του τυριού. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν μια γκάμα από τα πιο παραδοσιακά τυριά των πέντε ηπείρων μέχρι τις νέες τάσεις του χώρου. Το φεστιβάλ θα διαθέτει μια νέα μορφή, στην οποία θα επισημανθεί η σημασία που θα παίξει η επιστήμη στην καθιέρωση του τυριού ως τροφή του μέλλοντος. Θα συνοδεύεται επίσης από κορυφαίους εκπροσώπους της διεθνούς γαστρονομίας.

Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό προς όλους και θα διευκολύνει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους εκθέτες, τους επαγγελματίες του κλάδου του τυριού και τους καταναλωτές.

Ιστότοπος: www.internationalcheesefestival.com 

Facebook: @internationalcheesefestival 

Instagram: internationalcheesefestival 

Twitter: @cheesefest2021 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το 2023 αποτέλεσε ορόσημο για την ΟΜΗΡΟΣ, με εντυπωσιακή ανάπτυξη και ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων. Η εταιρεία σημείωσε...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κτηνοτρόφος, τυροκόμος, ακτιβιστής και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, ο Γιάννης Σταθώρης χαράζει τον δικό του δρόμο και στην εγχώρια τυροκομία. Το μωβ διώροφο κτίριο με την...

REPORTS

Με υπερηφάνεια, η βιομηχανία γάλακτος ΟΜΗΡΟΣ εγκαινίασε το νέο σταθμό συλλογής γάλακτος στη Συδινή Ξάνθης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα...

REPORTS

«Καράβι που βουλιάζει» φαντάζει η αγορά βρεφικού γάλακτος στην Κίνα, με τους εγχώριους, αλλά και τους διεθνείς παραγωγούς να στρέφονται προς προϊόντα που προορίζονται...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...