Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ενιαίο brand με συνένωση Δέλτα και Δωδώνη εξετάζει η CVC Capital

Συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε συνένωση των λειτουργιών Δέλτα και Δωδώνη αλλά και των δύο εταιρειών μεταξύ τους κατά το προσεχές διάστημα, βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη

Του Γιώργου Λαμπίρη

Στις συζητήσεις αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται κατά πληροφορίες και η απόκτηση του υπολειπόμενου 25% της Δωδώνη που δεν έχει αποκτήσει η CVC Capital από την ρωσικών συμφερόντων, SI Foods, η οποία το 2021 πούλησε το 75% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας Ηπείρου στο αμερικάνικο fund.

Εμμέσως πλην σαφώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Δέλτα, Χρήστος Τσόλκας, σε σχετικό ερώτημα που του υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο σε αυτόν τον τομέα θα έχει η μέτοχος, ήτοι η CVC Capital. Να σημειωθεί πάντως ότι η CVC από πλευράς της Vivartia και η SI Foods που διατηρεί σήμερα το 25% είχαν προσυμφωνήσει κατά την υπογραφή της εξαγοράς για το 75% της Δωδώνη, ότι στο διάστημα από 31 Μαρτίου του 2023 έως και 30 Ιουνίου του ίδιου έτους, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως πληροφορούμαστε από πηγές που γνωρίζουν τις εξελίξεις επί του θέματος, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη εξ αυτών αφορά το ενδεχόμενο εξαγοράς του υπόλοιπου 25% της Δωδώνη από τη CVC Capital και η δεύτερη στο ενδεχόμενο εισφοράς του 25% από την SI Foods στην CVC, με ταυτόχρονη απόκτηση ποσοστού από την SI Foods, που θα αγγίζει περίπου το 7% των μετοχών ενός κοινού ομίλου που θα δημιουργηθεί με την πλήρη απόκτηση της Δωδώνη.

Ξεχωριστές λειτουργίες για τις δύο εταιρείες

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή Δέλτα και Δωδώνη παρά το γεγονός ότι κατά πλειοψηφία ανήκουν στη CVC Capital διατηρούν προς το παρόν ξεχωριστή λειτουργία η μία από την άλλη, η καθεμία με τα δικά της στελέχη και το δικό της δίκτυο διανομής και παρουσία στην αγορά, κάτι που εφόσον ολοκληρωθούν οι παραπάνω συζητήσεις είναι κάτι που επιδιώκεται να αλλάξει.

Συνεργασία με 300 κτηνοτρόφους

Σε ό,τι αφορά πάντως τον ευρύτερο προσανατολισμό της Δέλτα για το επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα στοχεύσει σε προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία, έχοντας ήδη κάνει το βήμα ανάπτυξης των επιδορπίων και των ροφημάτων από φυτικές πρώτες ύλες, προσφέροντας εναλλακτικά των γαλακτοκομικών προϊόντα. Η Δέλτα συλλέγει σήμερα το 1/6 της συνολικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής και απασχολεί 1.000 άτομα προσωπικό. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με περισσότερους από 300 κτηνοτρόφους.

Σε επίπεδο βιωσιμότητας, έχει ξεκινήσει κοινό project με την PwC που αναλύει όλα τα στάδια παραγωγής από τον πρωτογενή τομέα, μέχρι την απόρριψη της συσκευασίας από τον καταναλωτή, ενώ συνεργάζεται και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη ερευνητική διαδικασία αφορά και στα 200 προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαδικασία βελτιστοποίησης και ανάλυσης του κωδικολογίου με σκοπό να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε κάποια προϊόντα έναντι άλλων», συμπλήρωσε ο κύριος Τσόλκας. Η Δέλτα προχωράει ταυτόχρονα σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου που θα οδηγήσει αντικατάσταση μέρους του γάλακτος που εισκομίζει με εναλλακτικές πρώτες ύλες με φυτικό πρόσημο, κατά τα όσα ο ίδιος επισήμανε.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...