Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επέκταση με πικάντικες ετικέτες γραβιερας και κατσικίσιο γάλα βλέπει η Γρατσάνης

Ετικέτες με διαφοροποιημένα συστατικά όπως η κατσικίσια Γραβιέρα, η Γραβιέρα μετσίλι, η αγελαδινή, η καπνιστή και η Γραβιέρα με μπούκοβο, ανήκουν στην πλούσια γκάμα προϊόντων της Γρατσάνης Τυροκομικά Μόρνου με έδρα το Καστράκι Φωκίδας.

του Γιώργου Λαμπίρη

Τα επόμενά της βήματα σχεδιάζει αυτή την περίοδο η εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, Γρατσάνης Τυροκομικά Μόρνου, η οποία  επιχείρηση διαθέτει το 50% της παραγωγής της στο ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων, δύο στη Ναύπακτο και ένα στην περιοχή του Ζωγράφου Αττικής, ενώ το υπόλοιπο 50% διατίθεται μέσω χονδρικής σε μικρά σημεία πώλησης πανελλαδικά και σε εξαγωγές. Όπως αναφέρει ο εκ των επικεφαλής της εταιρείας, Στέργιος Γρατσάνης, τέταρτη γενιά τυροκόμοι μαζί με την αδελφή του, επίκειται η δημιουργία ενός ακόμη σημείου πώλησης στη Ναύπακτο ενώ στόχος είναι η δημιουργία και δεύτερου καταστήματος στην Αττική και ενός σημείου στην Πάτρα καθώς και η επέκταση του τυροκομείου, ενώ σημειώνει ότι

το πρώτο κατάστημα λιανικής δημιουργήθηκε στην περιοχή δραστηριοποίησης της εταιρείας από τον πατέρα του πριν από 35 χρόνια. Η προμήθεια της πρώτης ύλης γίνεται από κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, εισκομίζοντας έως και 5 τόνους ημερησίως με δυνατότητα παραγωγής που μπορεί να ανέλθει σε έως και πενταπλάσιες ποσότητες από τις σημερινές.

Xρυσό Bραβείο στα πλαίσια της 3ης Aξιολόγησης Ελληνικών Τυριών απέσπασε η Κατσικίσια Γραβιέρα, το νέο προϊόν της Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης, με ήπιο χαρακτήρα κι απαλή υφή.

Στον τομέα των εξαγωγών η Γρατσάνης στέλνει τα προϊόντα της στην Πολωνία, στη Γερμανία, ενώ ξεκινάει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε νέα εποχή αβεβαιότητας εισέρχεται η ζώνη γάλακτος και ο κλάδος των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα, καθώς οι ακριβές ζωοτροφές οδηγούν σε συρρίκνωση της εγχώριας...

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έχοντας κλείσει τριάντα χρόνια συνεργασίας με την ένωση Καλαβρύτων για τη βαρελίσια φέτα, ο «ΒΑΡΕΛΑΣ», όπως όλοι πια τον αποκαλούν, Σωτήρης Μπίσας από το...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βήµα διαφοροποίησης, διατηρώντας ωστόσο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, αποτελεί για την τυροκοµεία Μπάφα η έναρξη παραγωγής φέτας µε τσίλι, κίνηση που στοχεύει να της...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Tyrokomos.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.