Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επέκταση με πικάντικες ετικέτες γραβιερας και κατσικίσιο γάλα βλέπει η Γρατσάνης

Ετικέτες με διαφοροποιημένα συστατικά όπως η κατσικίσια Γραβιέρα, η Γραβιέρα μετσίλι, η αγελαδινή, η καπνιστή και η Γραβιέρα με μπούκοβο, ανήκουν στην πλούσια γκάμα προϊόντων της Γρατσάνης Τυροκομικά Μόρνου με έδρα το Καστράκι Φωκίδας.

του Γιώργου Λαμπίρη

Τα επόμενά της βήματα σχεδιάζει αυτή την περίοδο η εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, Γρατσάνης Τυροκομικά Μόρνου, η οποία  επιχείρηση διαθέτει το 50% της παραγωγής της στο ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων, δύο στη Ναύπακτο και ένα στην περιοχή του Ζωγράφου Αττικής, ενώ το υπόλοιπο 50% διατίθεται μέσω χονδρικής σε μικρά σημεία πώλησης πανελλαδικά και σε εξαγωγές. Όπως αναφέρει ο εκ των επικεφαλής της εταιρείας, Στέργιος Γρατσάνης, τέταρτη γενιά τυροκόμοι μαζί με την αδελφή του, επίκειται η δημιουργία ενός ακόμη σημείου πώλησης στη Ναύπακτο ενώ στόχος είναι η δημιουργία και δεύτερου καταστήματος στην Αττική και ενός σημείου στην Πάτρα καθώς και η επέκταση του τυροκομείου, ενώ σημειώνει ότι

το πρώτο κατάστημα λιανικής δημιουργήθηκε στην περιοχή δραστηριοποίησης της εταιρείας από τον πατέρα του πριν από 35 χρόνια. Η προμήθεια της πρώτης ύλης γίνεται από κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, εισκομίζοντας έως και 5 τόνους ημερησίως με δυνατότητα παραγωγής που μπορεί να ανέλθει σε έως και πενταπλάσιες ποσότητες από τις σημερινές.

Xρυσό Bραβείο στα πλαίσια της 3ης Aξιολόγησης Ελληνικών Τυριών απέσπασε η Κατσικίσια Γραβιέρα, το νέο προϊόν της Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης, με ήπιο χαρακτήρα κι απαλή υφή.

Στον τομέα των εξαγωγών η Γρατσάνης στέλνει τα προϊόντα της στην Πολωνία, στη Γερμανία, ενώ ξεκινάει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην παραγωγή μπήκε από φέτος η πρωτότυπη Γραβιέρα του ψαγμένου τυροκόμου της Ιθάκης, Χρύσανθου Καραβία.

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...