Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αφιερωμένος στο κατσικίσιο τυρί ο Αύγουστος στην Αμερική

Εν μέσω της πανώλης αιγοπροβάτων που δοκιμάζει τους κτηνοτρόφους στη χώρα μας, πιο εύθυμο είναι το κλίμα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με την Αμερική να γιορτάζει τον Διεθνή Μήνα Κατσικίσιου Τυριού.

Ο Διεθνής Μήνας Κατσικίσιου Τυριού έχει μακρά ιστορία και ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1998 από την American Cheese Society (ACS), τον μεγαλύτερο οργανισμό εκπροσώπησης των Αμερικάνων παραγωγών με περισσότερα από 2.400 μέλη, με σκοπό να αναδείξει τα οφέλη του κατσικίσιου τυριού στα μάτια των καταναλωτών και έκτοτε έχει αγκαλιαστεί από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές στις ΗΠΑ.

Στα πλαίσια του National Goat Cheese Month, συναντώνται διάφορες πρωτοβουλίες από πολλές εταιρείες της Αμερικής. Μια εξ αυτών είναι και η LaClare Creamery, η οποία μέσω κληρωτίδας χαρίζει ουσιαστικά μια ετήσια προμήθεια, δηλαδή 52 μπλοκ τυριού, με τον διευθυντή πωλήσεων του τυροκομείου, Patrick Considine, να δηλώνει πως η επιχείρηση πάντα γιορτάζει το συγκεκριμένο εγχείρημα και φέτος ήθελε να μοιραστεί αυτή τη χαρά με το κοινό της.

Για την αξία του κατσικίσιου τυριού, με σημαντικό εκπρόσωπο την δικιά μας φέτα, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Με κληρονομιά που φτάνει μέχρι την αρχαία Ελλάδα, το κατσικίσιο τυρί είναι ιδιαίτερα αγαπητό ανά τον κόσμο, ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το αγελαδινό, αφού εμπεριέχει σημαντικά λιγότερα λιπαρά, χοληστερόλη και θερμίδες. Πλέον συναντάται σχεδόν παντού, με τα διάφορα είδη να έχουν πλήθος εφαρμογών (για παράδειγμα η φέτα στην σαλάτα, το gouda στην πίτσα και τα ζυμαρικά).

Με πληροφορίες από national day calendar, American cheese society και LaClare Creamery

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

«Βιοτρομοκρατία» βλέπουν πίσω από την έξαρση αφθώδους πυρετού εντός των συνόρων τους Ουγγαρία και Σλοβακία, δίχως όμως να βασίζουν σε επιστημονικά δεδομένα τη θεωρία...

REPORTS

Σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του Parmigiano Reggiano, το “Caseifici Aperti”, μετέφερε για δύο μέρες το κοινό, 12 και 13 Απριλίου, με τις...

REPORTS

Η αυξημένη ζήτηση και κατανάλωση πλήρους φρέσκου γάλακτος που αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, προβλέπεται ότι θα φέρει την εκτόξευση...

REPORTS

Όπως αναφέρεται σε μελέτη για την Ισπανική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, που εκπόνησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Μαδρίτη, η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...