Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γραβιέρα με 100% φρέσκο βουβαλίσιο γάλα από τα «Καλά Βουνά»

Στον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων του προχωρά το Τυροκομείο Καλά Βουνά με έδρα της Σέρρες, που επενδύει σταθερά στο βουβάλινο γάλα.

του Λεωνίδα Λιάμη

Το νέο project, που έχει στα σκαριά της η μικρή τυροκομική επιχείρηση, ώστε να εμπλουτίσει την γκάμα προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που παράγει, έχει να κάνει με την παρασκευή ενός κίτρινου τυριού από 100% φρέσκο βουβαλινό γάλα. «Πρόκειται για μια Γραβιέρα, η οποία όμως δεν θα είναι σκέτη, αλλά θα κοιτάξουμε να προσθέσουμε και κάποιο άλλο υλικό, όπως κάναμε πολύ πρόσφατα με το λευκό βουβαλινό τυρί με πράσινη πιπεριά» εξηγεί στον «Τυροκόμο» ο Βασίλης Καλαϊτζίδης, συνιδρυτής της μονάδας, μαζί με τους Αλ.Απιδόπουλο και Χρ.Λουπάτατζη.

Ο ίδιος εκτιμά πως σε σχέση με το νέο προϊόν, μέσα στο 2022 θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές, οι οποίες, όπως επισημαίνει, θέλουν αρκετό χρόνο και έχουν και υψηλό κόστος. «Αν δεν πετάξεις, δεν μαθαίνεις. Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό, το κόστος ανεβαίνει. Διότι από τις 10 αρχικές σκέψεις, θα πας σε δοκιμές στις μισές από αυτές και στο τέλος θα καταλήξεις σε 1-2 επιλογές προϊόντων, ανάλογα με τα standards που θέτεις για την ποιότητα και τη γεύση και το τΙ ζητά η αγορά», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση διαθέτει ήδη άλλα δύο προϊόντα με βάση το φρέσκο 100% βουβαλινό γάλα.  Το τυροκομείο εισκομίζει τα 500-600 κιλά ανά διήμερο και αν χρειαστεί θα γίνουν νέες συνεργασίες µε παραγωγούς της Κερκίνης.

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...