Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου η ΠΟΠ Φορμαέλα Orpheus

Ιδιαίτερη πικάντικη γεύση για την ΠΟΠ Φορµαέλλα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισµού Βοιωτίας, ο οποίος εισήλθε στη µεταποίηση τυροκοµικών προϊόντων έχοντας αποκτήσει δύο τυροκοµεία στην ευρύτερη περιοχή του νοµού Βοιωτίας σε µία προσπάθεια να προσδώσει αξία στους συνεργαζόµενους παραγωγούς.

Η Φορµαέλλα ΠΟΠ, το φηµισµένο τυρί της περιοχής του Παρνασσού,  είναι ένα ηµίσκληρο τυρί που παράγεται αποκλειστικά στην Αράχωβα του νοµού Βοιωτίας ενώ καταχωρήθηκε στην ΕΕ ως ΠΟΠ το 1996. Το γάλα που χρησιµοποιείται παράγεται από αιγοπρόβατα εκτατικής εκτροφής που ανήκουν σε αυτόχθονες φυλές, µε τις συνολικές εισκοµιζόµενες ποσότητες ηµερησίως να αγγίζουν τους τρεις τόνους πρόβειου γάλακτος και τον 1,5 τόνο γίδινου. Ο Συνεταιρισµός έχει αναπτύξει συνεργασίες µε την Αµερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, από όπου επί του παρόντος προέρχεται το 30% του τζίρου του. Ο κύκλος εργασιών του Συνεταιρισµού ανέρχεται στα επίπεδα των 500 χιλιάδων ευρώ ενώ επενδύει στην προβολή συµµετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις. Μεταξύ των παραγόµενων προϊόντων είναι Φέτα, Κατσικίσιο τυρί, Κεφίρ και αρκετά ακόµη.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...