Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άνθιση της ιταλικής τυροκομίας με τη συμμετοχή 50+ τυροκομείων

Σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του Parmigiano Reggiano, το “Caseifici Aperti”, μετέφερε για δύο μέρες το κοινό, 12 και 13 Απριλίου, με τις τυροκομικές μονάδες και πολιτιστικά σημεία της περιοχής να διαδίδουν τη γεύση και την παράδοση.

Δεν πρόκειται για μια απλή ξενάγηση τους στάβλους ή τα ωριμαντήρια του τυριού, αλλά για μια αυθεντική εμπειρία μέσα στον χρόνο. Με τις χειροποίητες μεθόδους παραγωγής του Parmigiano Reggiano ΠΟΠ να αποκαλύπτωνται, η παράδοση παραμένει αναλλοίωτη πάνω από εννέα αιώνες. Με μόνο τρία φυσικά υλικά, φρέσκο γάλα, αλάτι και πυτιά, και χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή πρόσθετων, η παραγωγή του τυριού συνεχίζει όπως και 1000 χρόνια πριν.

Ο ετήσιος θεσμός “Caseifici Aperti” αναδεικνύει τον τουρισμό τροφίμων με βασικό πυλώνα το Parmigiano Reggiano. Η άμεση εμπειρία της επίσκεψης στα τυροκομεία θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεταδοθούν η μοναδικότητα και οι αξίες της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), προβάλλοντας τη παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής, τη βαθιά σύνδεση με τον τόπο καταγωγής και τη πλούσια τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Ένα διήμερο, 50 τυροκομία, ένα τυρί

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, σε 51 τυροκομεία στις επαρχίες Πάρμα, Ρέτζιο Εμίλια, Μόντενα, Μπολόνια και Μάντοβα. Μέσω ξεναγήσεων, δοκιμών, και έχοντας τη δυνατότητα για απευθείας αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς, οι επισκέπτες γνώρισαν το τοπικό προϊόν.

Όπως αναφέρει ο Nicola Bertinelli από το Consorzio Parmigiano Reggiano «Για 13η χρονιά, τα τυροκομεία του Consorzio ανοίγουν τις πόρτες τους, όχι μόνο για να δείξουν πώς παράγεται το Parmigiano Reggiano, αλλά για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από το προϊόν. Όποιος το ζήσει, καταλαβαίνει γιατί πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι τυρί».

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα δύο φορές τον χρόνο και θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2025.

 

Πληροφορίες από: parmigianoreggiano.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή όλων των κατηγοριών γαλακτοκομικών προϊόντων της Ρωσίας για το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

REPORTS

«Βιοτρομοκρατία» βλέπουν πίσω από την έξαρση αφθώδους πυρετού εντός των συνόρων τους Ουγγαρία και Σλοβακία, δίχως όμως να βασίζουν σε επιστημονικά δεδομένα τη θεωρία...

REPORTS

Η αυξημένη ζήτηση και κατανάλωση πλήρους φρέσκου γάλακτος που αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, προβλέπεται ότι θα φέρει την εκτόξευση...

REPORTS

Όπως αναφέρεται σε μελέτη για την Ισπανική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, που εκπόνησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Μαδρίτη, η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...