Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άνθιση της ιταλικής τυροκομίας με τη συμμετοχή 50+ τυροκομείων

Σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του Parmigiano Reggiano, το “Caseifici Aperti”, μετέφερε για δύο μέρες το κοινό, 12 και 13 Απριλίου, με τις τυροκομικές μονάδες και πολιτιστικά σημεία της περιοχής να διαδίδουν τη γεύση και την παράδοση.

Δεν πρόκειται για μια απλή ξενάγηση τους στάβλους ή τα ωριμαντήρια του τυριού, αλλά για μια αυθεντική εμπειρία μέσα στον χρόνο. Με τις χειροποίητες μεθόδους παραγωγής του Parmigiano Reggiano ΠΟΠ να αποκαλύπτωνται, η παράδοση παραμένει αναλλοίωτη πάνω από εννέα αιώνες. Με μόνο τρία φυσικά υλικά, φρέσκο γάλα, αλάτι και πυτιά, και χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή πρόσθετων, η παραγωγή του τυριού συνεχίζει όπως και 1000 χρόνια πριν.

Ο ετήσιος θεσμός “Caseifici Aperti” αναδεικνύει τον τουρισμό τροφίμων με βασικό πυλώνα το Parmigiano Reggiano. Η άμεση εμπειρία της επίσκεψης στα τυροκομεία θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεταδοθούν η μοναδικότητα και οι αξίες της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), προβάλλοντας τη παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής, τη βαθιά σύνδεση με τον τόπο καταγωγής και τη πλούσια τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Ένα διήμερο, 50 τυροκομία, ένα τυρί

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, σε 51 τυροκομεία στις επαρχίες Πάρμα, Ρέτζιο Εμίλια, Μόντενα, Μπολόνια και Μάντοβα. Μέσω ξεναγήσεων, δοκιμών, και έχοντας τη δυνατότητα για απευθείας αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς, οι επισκέπτες γνώρισαν το τοπικό προϊόν.

Όπως αναφέρει ο Nicola Bertinelli από το Consorzio Parmigiano Reggiano «Για 13η χρονιά, τα τυροκομεία του Consorzio ανοίγουν τις πόρτες τους, όχι μόνο για να δείξουν πώς παράγεται το Parmigiano Reggiano, αλλά για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από το προϊόν. Όποιος το ζήσει, καταλαβαίνει γιατί πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι τυρί».

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα δύο φορές τον χρόνο και θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2025.

 

Πληροφορίες από: parmigianoreggiano.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέσω της καινοτόμας τεχνολογίας «Choozit Lift» η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και βιοεπιστημών IFF υπόσχεται στους παραγωγούς δυνατότητα εξοικονόμησης 3 λίτρων...

REPORTS

Η παγκόσμια παραγωγή γάλακτος προβλέπεται να φθάσει τα 992,7 εκατομμύρια τόνους το 2025, σημειώνοντας αύξηση 1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη...

REPORTS

Στα 54 ευρώ ανά 100 κιλά αναμένεται η μέση τιμή του γάλακτος για το 2025 σύμφωνα με τη Rabobank με μια μικρή μείωση των...

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...