Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μαζί Διεπαγγελματική Parmigiano Reggiano με Slow Food Italia για προϊόντα από φυσικούς βοσκότοπους

Η πρωτοβουλία Slow Food Italia, έχει εντάξει μεταξύ των σκοπών της την ενίσχυση της παραγωγής που προκύπτει από τους φυσικούς βοσκότοπους.

Πρόκειται για περιοχές που δεν έχουν υποστεί καμία επέμβαση οργώματος και οι οποίες δεν καλλιεργούνται, αλλά αφήνονται στη φυσική διαδικασία βλάστησης, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Στόχοι του έργου το οποίο στηρίζουν η Slow Food Italia και η Κοινοπραξία του Παρμιτζιάνο Ρετζιάνο  είναι η διατήρηση φυσικών  λιβαδιών και η προοδευτική αύξηση της παραγωγικότητάς τους, που περιλαμβάνει:

  • Κτηνοτρόφους και παραγωγούς που δεσμεύονται να διατηρούν ή να αποκαθιστούν αυτά τα λιβάδια, ενισχύοντας την αποδοτικότητά τους, από ζώα που εκτρέφονται με σανό και σε περιβάλλοντα που εγγυώνται την ευημερία τους.
  • Καταναλωτές, που αναγνωρίζουν την αξία των σταθερών λιβαδιών και του κινδύνου που απορρέει από την απώλεια τους, καλώντας τους να ψάξουν στην αγορά για προϊόντα και διαδικασίες που τα προστατεύουν.
  • Μελετητές και τεχνικούς ικανούς να υποστηρίξουν τους παραγωγούς.

Προγράμματα σαν αυτό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και στη χώρα μας η οποία μετά τις προστάτες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στον Έβρο και τις πρωτοφανείς πλημμύρες στην Θεσσαλία, έχει χάσει σημαντικούς βοσκότοπους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...