Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το τυρί αντικαθιστά το κρέας στη νέα διατροφική τάση των ΗΠΑ

Νέα δεδομένα φέρνει στο πεδίο της ζήτησης γαλακτοκομικών προϊόντων και ιδίως τυριών, η τάση απομάκρυνσης των καταναλωτών από τη συχνή κατανάλωση κρέατος.

Η τάση αυτή ξεκίνησε από το Σικάγο και έρχεται να ευνοήσει κυρίως τυριά με πρωτεϊνική σύσταση τέτοια που αποτρέπει το πλήρες λιώσιμο τους όταν μπαίνουν στον φούρνο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η φέτα, η οποία άλλωστε τελευταία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε χρήστες κοινωνικών δικτύων που μοιράζονται με τους ακολούθους τους συνταγές χωρίς κρέας. Πολλές δυνατότητες προσφέρουν και σκληρά τυριά ή πιο «μαστιχωτά».

«Η τάση αφορά σε  τυριά που δεν λιώνουν λόγω της πρωτεϊνικής τους δομής», είπε η Suzanne Fanning, «είτε ψημένα είτε στη σχάρα, μπορούν να σχηματίσουν και γλυκό».

Με μεγάλη απήχηση και ευρέως γνωστή έγινε η μακαρονάδα με φέτα και ντοματίνια, όπου συγκέντρωσε πάνω από 350 εκατομμύρια προβολές και αυξήθηκε η ζήτηση για τη φέτα κατά 200%.

Το Gayo Azul Queso Blanco είναι ένα λευκό ήπιο και φρέσκο τυρί από αγελαδινό γάλα που αυξάνεται σε δημοτικότητα», αναφέρει η Debbie Seife, «οι καταναλωτές απολαμβάνουν να μαγειρεύουν με αυτό και να το προσθέτουν στα γεύματα και πιάτα τους. Είναι επίσης θαυμαστικό θρυμματισμένο πάνω από enchiladas, tacos, σαλάτες και σούπες.»

Το τυρί είναι αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής κουζίνας, και σε πολλές περιπτώσεις πρωταγωνιστεί στο κέντρο του πιάτου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...