Connect with us

Αναζήτηση

FARMING

Οι τεχνολογίες AI φέρνουν άμεσα αλλαγές στη διεθνή αγορά των γαλακτοκομικών

Ριζικές αλλαγές σε πολλούς τομείς της παγκόσμιας αγοράς γαλακτοκομικών έχει φέρει η υιοθέτηση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Το AI υπόσχεται αυξημένη ακρίβεια και βιωσιμότητα, την ώρα που παρουσιάζονται σημαντικές προκλήσεις.

Shot of a farmer using a digital tablet on his farm

Αυτή τη στιγμή η χρήση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έχει αυξηθεί σημαντικά και παρέχουν στους παραγωγούς πληθώρα ωφέλιμων μηχανημάτων όπως:

  • Ρομποτικά συστήματα αρμεγής: Μηχανές που αξιοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για παρακολούθηση της υγείας των αγελάδων και της παραγωγής γάλακτος, καθώς και βελτιστοποίηση του προγράμματος αρμεγής με μηδαμινές παρεμβάσεις.
  • Κορυφαίος έλεγχος ποιότητας: Ανίχνευση βακτηριακής μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο και παρατήρηση ανισορροπίας στην υφή, μειώνοντας τις πιθανότητες μειωμένης ποιότητας και σπατάλης νερού.
  • Αυτόματη παραγωγή και ωρίμανση τυριών: Μέσω της ρομποτικής η επεξεργασία, η συσκευασία και το αλάτισμα των προϊόντων, διασφαλίζει τη σταθερή ποιότητα των προϊόντων και τη μεγαλύτερη αποτελσματικότητα.
  • Πρόβλεψη συντήρησης στα εργοστάσια: Μέσω ανάλυση στατιστικών δεδομένων από τεχνολογίες AI καθίσταται ευκολότερη η πρόβλεψη για ανάγκες συντήρησης μειώνοντας το κόστος παραγωγής.

Μέχρι στιγμής και παρά την είσοδο καινοτόμων τεχνολογιών οι βασικές αξίες που καθορίζουν τον τομέα παραμένουν ίδιες, με τους καταναλωτές να ζητούν αυθεντικότητα και διαφάνεια. Όσες επωνυμίες καταφέρουν να παντρέψουν τις τεχνολογίες τελευταίας γενιάς με βιώσιμες πρακτικές αναμένεται πως είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν στο μέλλον του κλάδου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Η ελληνική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν τις εξαγωγές. Από τη μείωση της αυτάρκειας, έως τον ανταγωνισμό για την παραδοσιακή φέτα.

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γαλακτοκομίας (EDA) απευθύνει έκκληση για μακροπρόθεσμη διατήρηση των Αυτόνομων Εμπορικών Μέτρων για το ουκρανικό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ώστε να...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...