Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τη δική του ιστορία με αιχμή του δόρατος τη Φέτα ΠΟΠ γράφει ο ΑΓΣ Καλαβρύτων

Με πρώτη ύλη από τις ορεινές εκμεταλλεύσεις των 1.100 κτηνοτρόφων-παραγωγών του, ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων γράφει τη δική του ιστορία με αιχμή τη Φέτα ΠΟΠ.

Ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων ιδρύθηκε το 1972 στα Καλάβρυτα, παράλληλα με την εκκίνηση της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας του ποιοτικού γάλακτος της ευρύτερης περιοχής για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.  Ένας πρωτοπόρος, σταθερά αναπτυσσόμενος οργανισμός, που αποτελεί πρότυπο υγιούς συνεταιριστικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Μια οργάνωση που παράλληλα με την σταθερή κερδοφορία της στηρίζει τον κοινωνικό ιστό των Καλαβρύτων και δίνει προτεραιότητα σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ

Το κύριο προϊόν παραγωγής του είναι η Bαρελίσια Φέτα ΠΟΠ, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και τη σταθερή ποιότητά της. Παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου, ωριμάζοντας για τρεις μήνες σε βαρέλια οξιάς και διατίθεται αποκλειστικά από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».  Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση στοιχεία της αγοράς Φέτας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων αποτελεί  τον βασικό προμηθευτή του προϊόντος για την ελληνική αγορά με μερίδιο 15-20% περίπου ως προς την αξία και την ποσότητα. Μαζί με τη Φέτα ΠΟΠ ο Συνεταιρισμός προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων όπως Γίδινο τυρί, ξηρή Μυζήθρα, Αφίρι, Αλειφοτύρι και Βούτυρο, παραδοσιακό πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, φρέσκο αγελαδινό γάλα, κρέμα βανίλια, ρυζόγαλο και Γραβιέρα.  Ένας υπερδραστήριος λοιπόν Συνεταιρισμός που δεν σταματά σε όλη τη διάρκεια της πορείας του να επενδύει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων του.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φράση «τα πολλά χέρια είναι ευλογημένα», αποκτά κυριολεκτικά περιεχόμενο στην διαδικασία της κουράς των προβάτων, που είθισται να γίνεται στα τέλη της άνοιξης...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) στέκεται στη σημασία του «λευκού» χρυσού...

REPORTS

Στα 15,856 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της ΑΜΦΙΓΑΛ για το 2024, νούμερο υπερδιπλάσιο των επιδόσεων του 2023, το οποίο είχε φτάσει στα...

REPORTS

Σε φάση μεγάλων ανακατατάξεων έχει εισέλθει τον τελευταίο καιρό ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα με το στοίχημα βέβαια να παραμένει ανοιχτό, καθώς η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...