Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Τις παραδοσιακές μεθόδους με τη σύγχρονη τεχνογνωσία συνδυάζει το Τυροκομείο Κουτρομάνος

Στην ορεινή Ευρυτανία, εκεί όπου ο καθαρός αέρας και τα αγνά βοσκοτόπια των Αγράφων χαρίζουν γάλα εξαιρετικής ποιότητας, γεννήθηκε το 1981 το Τυροκοµείο Κουτροµάνος. Μια οικογενειακή επιχείρηση που παραµένει πιστή στην τέχνη της παραδοσιακής τυροκόµησης, συνδυάζοντας τη σοφία των προηγούµενων γενεών µε σύγχρονη τεχνογνωσία.

Με σεβασµό στη φύση, στους κτηνοτρόφους και στην τοπική κοινωνία, το τυροκοµείο συνεργάζεται αποκλειστικά µε παραγωγούς της Ευρυτανίας, συλλέγοντας 100% ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Κάθε προϊόν δηµιουργείται µε αυστηρή επιλογή πρώτης ύλης και µεράκι, για να φτάνει στον καταναλωτή η αυθεντική γεύση της ορεινής Ελλάδας.

Η γκάµα των προϊόντων περιλαµβάνει το βραβευµένο Τσαλαφούτι ΠΟΠ Καρπενησίου, την κορυφαία έκφραση της Ευρυτανικής γεύσης. Ένα κρεµώδες, δροσερό τυρί που έχει γίνει σήµα κατατεθέν του τυροκοµείου. ∆ίπλα του, ξεχωρίζουν το Πρόβειο και Κατσικίσιο τυρί, η Γραβιέρα και Κεφαλογραβιέρα Ευρυτανίας, το Σαγανοτύρι, το Κλωτσοτύρι, η ξηρή Μυζήθρα, ο Ανθότυρος και το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι. Η σειρά ολοκληρώνεται µε σαλάτες και επιδόρπια, φτιαγµένα µε γαλακτοκοµική βάση και γεύση εµπνευσµένη από την ελληνική παράδοση.

Το Τυροκοµείο επενδύει σταθερά σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισµένο συσκευαστήριο και πιστοποιήσεις ποιότητας, χωρίς να αλλοιώνει τον αυθεντικό χαρακτήρα της οικογενειακής παραγωγής. Η εταιρεία συµµετέχει σε εκθέσεις, στηρίζει την τοπική κτηνοτροφία και προβάλλει την Ευρυτανία µέσα από τα προϊόντα της.

Μια νέα εποχή

Από την 1η Ιανουαρίου 2026 το Τυροκοµείο Κουτροµάνος εγκαινιάζει µια νέα εποχή, µέσω της συνεργασίας του µε το Grivas Group, µε στόχο την προώθηση και ανάδειξη του Τσαλαφουτιού ΠΟΠ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μια συνεργασία που συνδυάζει την εµπειρία, την παράδοση και την εξωστρέφεια, φέρνοντας την αυθεντική γεύση της Ευρυτανίας πιο κοντά σε όλο τον κόσµο. Άλλωστε η αφοσίωση του Τυροκοµείου στην ποιότητα έχει αναγνωριστεί µέσα από τέσσερις πανελλήνιες διακρίσεις γεύσης και ποιότητας, µε το Τσαλαφούτι ΠΟΠ Καρπενησίου να πρωταγωνιστεί κάθε φορά ως πρεσβευτής της παράδοσης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά της «ΔΩΔΩΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» από τον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία (απόφαση 894/2025) κατ’...

REPORTS

Με βασικό σλόγκαν το «αλάτι, γάλα και µαγιά» το Τυροκοµείο Πάικο συνεχίζει ακάθεκτο την παραγωγή ποιοτικών τυροκοµικών προϊόντων.

REPORTS

Οι αγρότες-μέτοχοι της Fonterra έδωσαν σε ποσοστό 88,47% το πράσινο φως για την πώληση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, Mainland Group,...

BRANDING

Η Arla Foods Ελλάς είδε τον καθαρό κύκλο εργασιών της να ανέρχεται σε περίπου 68,933 εκατ. ευρώ το 2024 σημειώνοντας αύξηση ύψους 7,32% σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...