Θα έλεγε κανείς πως ήταν θέμα χρόνου ένας πρώτος πειραματισμός με το σήμα κατατεθέν των ελληνικών τυριών, τη Φέτα. Η πρώτη κίνησε έγινε, στην πρωτεύουσα όπως λένε πολλοί της Φέτας, την Ελασσόνα, όπου αυθεντική Φέτα, βυθίστηκε σε οινολάσπες βιολογικών σταφυλιών, με το αποτέλεσμα να φέρνει εκφράσεις ξαφνιάσματος σε όσους πρόλαβαν να δοκιμάσουν.
Ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό γαλακτοκομικό προϊόν, φέτα με οινολάσπες είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο, στο φιλόξενο χώρο του Οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας στο πλαίσιο του καλέσματος «Ψηφίζουμε Κρασί». Πρόκειται για μια συνεργασία του οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας με το τυροκομείο Γιώτσα.
Η ιδέα γεννήθηκε από τα παιδιά των δύο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, τη Δέσποινα Λόλα και τον Χαράλαμπο Γιώτσα. Η μακροχρόνια φιλία τους έφερε αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό προϊόν. Η φέτα με οινολάσπες που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό ήταν η μεγάλη έκπληξη και προκάλεσε ελκυστικές γεύσεις σε μικρούς και μεγάλους.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χαράλαμπος Γιώτσας, τεχνολόγος τροφίμων και ο ιδιοκτήτης του Οινοποιείου, Γιώργος Λόλας, όπου έγινε η παρασκευή του καινοτόμου προϊόντος, τόνισαν ότι «η φέτα μετά την τρίμηνη ωρίμανση της τοποθετήθηκε στις οινολάσπες, αποκτώντας το χρώμα και τα αρώματα του κρασιού».
Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από βιολογικό αμπελώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και η φέτα από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής Ελασσόνας.
Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γιώτσα το πείραμα δείχνει ότι η φέτα με το κρασί δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό προϊόν που ανοίγει νέους ορίζοντες στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων με ωραία γεύση και μεγάλη αντοχή.