Συνολικά 16 ελληνικά τυριά βρίσκονται μεταξύ των 50 κορυφαίων ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται το γαλλικό Crottin de Chavignol.
Στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση βρίσκεται το κεφαλοτύρι, στην 6η το μαστέλο Χίου και στην 8η η μυζύθρα Κρήτης.
Στην 11η θέση συναντάμε το κρασοτύρι από την Κω, στη 14η το μανούρι Θεσσαλίας, στη 15η την κοπανιστή Κυκλάδων και στη 17η τον Μπάτζο Θεσσαλίας.
Στις θέσεις 19, 20,21 βρίσκονται αντίστοιχα η σφέλα Μεσσηνίας, η φορμαέλα από την Αράχωβα και το κατίκι Δομοκού ενώ στη 23η την Ξινομυζύθρα Κρήτης.
Το γαλοτύρι Θεσσαλίας συναντάμε στην 28η θέση και στην 35η την Καθούρα Ικαρίας. Τη λίστα των ελληνικών γίδινων τυριών που ξεχωρίζει η σελίδα συμπληρώνει το πηχτόγαλο Χανίων στην 41η θέση, το ξινότυρο Μυκόνου στην 46η θέση και το χλωρό από τη Σαντορίνη στην 50η.
Στην 48η θέση βρίσκεται επίσης η Αναρή από την Κύπρο.
Πηγή: foodlife.gr