«Τα δεδομένα του 2023 επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη επιτυχία των ιταλικών τυριών στο γερμανικό κοινό. Με πάνω από 23.400 τόνους εξαγόμενους το πρώτο εξάμηνο του 2023, που αντιστοιχούν στο 19% των εξαγωγών μας παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της Afidop, Antonio Auricchio, «η Γερμανία αντιπροσωπεύει τη δεύτερη αγορά μας στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία. Μια αγορά στην οποία θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε, κυρίως λόγω της αξίας που οι Γερμανοί αποδίδουν στα ιταλικά ΠΟΠ, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό (56%) των εξαγωγών μας στη Γερμανία. Υπό αυτή την έννοια, η Anuga είναι η ιδανική σκηνή για την προώθηση των παραγωγών μας, που παραμένουν θεμέλιος λίθος της αγροτικής και της μεσογειακής διατροφής».
Αυτό επισημαίνει η Italian Dop (ΠΟΠ) and Igp (ΠΓΕ) Cheese Association (Afidop), η οποία από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην έκθεση Anuga, την κύρια εκδήλωση της ευρωπαϊκής εμπορικής έκθεσης για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, μαζί με τις Κοινοπραξίες Προστασίας πέντε οι κύριες ονομασίες: Asiago, Gorgonzola, Grana Padano, Mozzarella di Bufala Campana και Taleggio.
Υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Hall 10.1, Stand F061G-G060G: από show cooking με τον σεφ Domenico Gentile (8 Οκτωβρίου στις 12μμ), μέχρι δοκιμές γεύσης που διεξάγει η δημοσιογράφος Laura Melara-Dürbeck, επικεφαλής της Italian Academy of Cuisine στη Φρανκφούρτη (9 Οκτωβρίου στις 11:30πμ) και ακόμα παρουσιάσεις οινοποίησης με τη Claudia Stern, μέλος της Sommelier Union Germany, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το As.Co.Vi.Lo , Association of Consortia for the Protection of Lombardy Docg, Doc and Igt Wines (10 Οκτωβρίου στις 2:30μμ).